Kale Kilit'in dev projesine imar davası açıldı

Kale Kilit'in dev projesine imar davası açıldı

Kale Kilit'in arsa sahibi olduğu Avrupa Konutları Kale projesi için imar davası açıldı

Kale Kilit'in dev projesine imar davası açıldı
16px
24px
13.11.2013 10:28
ABONE OLgoogle

İstanbul Topkapı'da eski  Man Fabrikasının bulunduğu  ve maliki Kale Kilit'in olduğu arazide yapılacak dev proje mahkemeye taşındı.

100.000 metre kare inşaat alanına sahip arsa üzerinde Kale Kilit şirketi ile hasılat paylaşımı modeli ile anlaşan  Avrupa Konutları'nın geliştirdiği avan projesinin iptali için İstanbul 6.İdare Mahkemesinin 2013 / 2121 Esas sayılı dosyasından belediyece verilen izin ve ruhsatlarla ilgili Zeytinburnu Belediye Başkanlığına karşı imar durumun ve avan projesininin İptali davası açıldı.

İptal davasında, sözkonusu bölge de yapılacak böyle büyük  bir proje nedeniyle bölgenin trafik  ve insan yoğunluğunu kaldıramayacağı, İmar Kanunu ve İstanbul İmar Yönetmeliği’ne göre projedeki kat sayısının İstanbul silületini bozacağı, proje de  40.000 M2 inşaat fazlalığı olduğu, kamuya  yapılması gereken terklerin yapılmadığı gerekçesiyle  plan ve avan projesinin iptali İstanbul idare mahkemesinden talep edildi.

İstanbul İdare mahkemesi de davalı Zeytinburnu Belediyesine  30 gün savunma süresi verdi.

Avrupa Kale markasıyla lansımanı yapılan  proje ile ilgili mahkemeden bir iptal kararı çıkması durumunda, burada satılan konut ve ofislerin ruhsatsız duruma düşmesine neden olacak.

Böyle bir duruma benzer  daha önce yine Zeytinburnu Belediyesi tarafından, Kazlıçeşme'de inşaa edilen 16 /9  projesinin ruhsatları daha sonra  mahkemece iptal edilmiş ve rezidanslar kaçak duruma düşmüştü.

Avrupa Konutları Kale hakkında

Topkapı'da Kale Kilit'in 40 bin metrekarelik arazisi üzerinde konut ve ofis üretilmesi planlanıyor. Kale Kilit'in arsa sahibi olduğu projenin hasılat paylaşımı modeliyle inşa edilecek. Konutlar 44 metre yüksekliğinde maksimum 10 katlı olacak. 100 bin metrekarelik inşaat alanına sahip projenin 60 bin metrekare otopark alanı olacak. Avrupa Konutları Kale projesinde dükkanlar, ofis binası ve 700'e yakın konuttan oluşacak. Metrekare fiyatları da 5 bin TL'den başlayacak.

 Avrupa Konutları Kale, Eylül ayında lansmanı yapılacak ve satışa sunulacaktı. Ancak Kasım ayı ortasına gelinmesine rağmen hala projeden ses yok...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde