Kafe sahibine "din istismarı" davası

Kafe sahibine "din istismarı" davası

Eski jazz barı konseptini değiştirip muhafazakâr hale getiren kafe sahibine "din istismarı" davası açıldı

Kafe sahibine "din istismarı" davası
16px
24px
20.08.2009 09:02
ABONE OLgoogle

Bakırköy Capacity Alışveriş Merkezi'nde konsept değiştirip muhafazakâr kesime hizmet veren Davidoff Kafe ile çarşı yönetimi arasında gerginlik çıktı. Ramazan ayında Cübbeli Ahmet Hoca'yı konuşmacı olarak ağırlamaya hazırlanan kafenin sahibi hakkında 'din istismarı' davası açıldı.

Kafeyi işleten Zafer Öztürk, krizden çıkmak için Zerrin Özer'in 4 ay boyunca sahneye çıktığı ve jazz müziği konserlerinin verildiği mekanda 180 derecelik bir değişim gerçekleştirmiş; Davidoff'u alkollü içki verilmeyen, tasavvuf müziğinin çalındığı, mini etekli garsonların yerine türbanlı kızların çalıştığı bir mekana dönüştürmüştü.

KURAN OKUNACAK

Gazete Habertürk'ün haberine göre; ölüm tehditleri aldığını söyleyen ve hakkında Capacity yönetiminin dava açtığı Zafer Öztürk, ramazana da sıkı hazırlandı. İki gün önce kafede kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı olmak üzere “namaz kılma çadırı” açıldı. 12 metrekarelik çadırlarda 10 kişi sıkışık da olsa aynı anda namaz kılabiliyor. Ramazan boyunca Davidoff'ta öğle saatlerinden itibaren Kuran okunmaya başlanacak. İftardan sonra da hafızlar Kuran okumaya devam edecek.

SÜREKLİ İLAHİ

Davidoff'taki etkinliklerin onur konuğu ise Cübbeli Ahmet Hoca olacak. Cübbeli Ahmet Hoca'nın büyük ilgi çekmesi ve müşteri yoğunluğu yaşanması bekleniyor. Cübbeli, Davidoff'ta dini konuşmalar yapacak. Bu arada mekanda sürekli ilahiler okunarak “ramazanın ruhuna uygun bir atmosfer” yaratılacak.

Konsept değiştirmekle iflasın eşiğinden döndüğünü öne süren Zafer
Öztürk'ün tavrı, Capacity Alışveriş Merkezi yönetimi ile gerginlik yaşamasına neden oldu. “Çarşı yönetimi tarafından ölümle tehdit edildiğini ” iddia eden Öztürk, bir hafta önce savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu, ancak tehditlerin sürdüğünü söyledi. Çarşı yönetiminin yaptığı suç duyurusu üzerine, Öztürk hakkında Bakırköy 7. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde “din istismarı yaptığı”
gerekçesiyle dava açıldı. Mahkemenin tayin ettiği bilirkişi dün inceleme yaparak türbanlı garson kızları, namaz çadırını, besmele yazısını ve su sebilini fotoğrafladı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde