Kadir Topbaş'tan aktif siyasete nokta

Kadir Topbaş'tan aktif siyasete nokta

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, siyasetten emekli oluyor

Kadir Topbaş'tan aktif siyasete nokta
16px
24px
07.02.2012 08:50
ABONE OLgoogle

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, karla mücadeleyi ve yeni Taksim'i anlattı, asıl haberi sona sakladı: "Artık kucakta torun sevme zamanı"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la kısa bir söyleşi yaptım pazar günü. "20 santim kara battık mı çıktık mı?" diye sordum. Oldukça emin ve net konuştu. Dedi ki; "Tüm ilçe belediye başkanları adına söylemeliyim ki bütün belediye ailesi canla başla çalıştı. 23 Avrupa ülkesinden daha büyük ve kalabalıktır İstanbul. Göz görmüyor belki ama bırakın ana arterleri, ara sokaklara bile sızıp çalıştı bütün ekiplerimiz. Sadece maddi gideri 30 milyon lira bu 5-6 günlük kar baskınının. Ana arterlerde 2 bin 406 personel, 870 araç ile karla mücadele ettik. 24 saat aralıksız iki vardiya olarak sürdürdük bunu. 51 bin 702 ton tuz, bin 425 ton solüsyon tükettik. Sokaklarda yaşarken bulup, uygun koşullar sağladığımız merkezlere davet edip ağırladığımız yurttaş sayısı bin 500'ü geçti. Önümüzde yine karlı günler var. Herkesten ricam, mümkünse evde oturun, kendi araçlarınızı kıpırdatmayın, toplu taşıma araçlarını tercih edin."

"Taksim Meydanı'nın yeni hali haberleri, maket resimleri çıktı. Esası nedir?" diye sordum. Yanıtladı; "O fotoğraflarda kel bir görüntü var. Her yanı cıvıl cıvıl olacak. Ağaçlandırılacak. Dünya çapında olacak meydanımız. Bu arada farkındasınız, devamlı video kamerası kullanan bir görevli var yanımda. Çünkü pek çok ülkeden gelen davetlere yetişemiyorum. Bazı kentlerin başkanlarına video konferans notları yolluyorum. Şimdi Güney Kore Cumhurbaşkanı'yla toplantıya geldim. Kendisini 7 yıl önceden tanırım. Seul'ün belediye başkanıyken görüşmüştük, şimdi cumhurbaşkanı oldu.

UYGUN GÖRÜLÜRSE...

Gülerek sordum bu kez: "Belediye başkanı cumhurbaşkanı olmuşsa, size de 'Darısı başınıza' diyelim mi?" Gülerek yanıtladı ve haber değeri büyük bir açıklaması oldu: "Sayın başbakanımız uygun görür, hemşerilerimiz de teveccüh gösterirse bir dönem daha başkan kalmak isterim İstanbul'a. Ondan sonra da aktif siyasi yaşamıma nokta koymak istiyorum kısmetse. Kucakta torun sevme zamanı geldi geçiyor çünkü."  Savaş Ay/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde