Kadir Topbaş'tan Galip Öztürk'e karşı otogar hamlesi

Kadir Topbaş'tan Galip Öztürk'e karşı otogar hamlesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Esenler Otogarı'na tahliye yazısı göndermesiyle başlayan Kadir Topbaş-Galip Öztürk kavgasında Topbaş’tan yeni hamle geldi.

Kadir Topbaş'tan Galip Öztürk'e karşı otogar hamlesi
16px
24px
16.05.2017 05:55
ABONE OLgoogle

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Esenler Otogarı'na tahliye yazısı göndermesiyle başlayan Kadir Topbaş-Galip Öztürk kavgasında Topbaş’tan yeni hamle geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Bayrampaşa'da bulunan İstanbul Otogarı'nı, Üçüncü Havalimanı'nın yanında bulunan Işıklar Köyü mevkiine taşımak için çalışma başlattı.

"FETÖ'CÜ PİÇLER" MESAJIYLA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İstanbul Otogarı'nın şu andaki işletmeciliğini Galip Öztürk'e ait Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. yapıyor. Galip Öztürk'e ait şirketin, 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Geçen yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi, otogarı boşaltması için Galip Öztürk'ün şirketine ihtarname göndermiş, ancak yap-işlet-devret sözleşmesindeki yüksek tazminat maddesi nedeniyle sonradan geri adım atmıştı. O süreçte Galip Öztürk, Kadir Topbaş'a olan tepkisini Twitter'dan, "FETÖ'cü piçler" mesajıyla göstermişti.

İŞTE OTOGARI TAŞIMA PLANI

Galip Öztürk'ün, 2019 yılında bitecek işletme sözleşmesini uzatmak için AKP'de lobi çalışması başlatması üzerine, Kadir Topbaş'ın, İstanbul Otogarı'nı taşıma kararı aldığı öğrenildi.

Yeni İstanbul Otogarı'nın işletmeciliğini, Belediye'ye ait İSPARK'ın yapacağı da edinilen bilgiler arasında.

Yeni İstanbul Otogarı, Arnavutköy ‘Işıklar Köyü’nde yapılacak. 3. Havaalanına yakın olan arazi, aynı zamanda 3, Köprü’ye giden otobüslerin kullandığı otoyolların kesişme noktasında yer alıyor.

“HER AŞAMASINA DAVA AÇARIZ”

Kavganın ikinci perdesine ilişkin Odatv’ye açılamada bulunan Galip Öztürk, İBB’nin yönetimin aldığı kararı doğruladı. Ancak böyle bir kararın sektöre zarar vereceğini söyleyen Öztürk, “Her aşamasına dava açarız” dedi. Böyle bir kararın yolcular için de eziyet olacağını söyleyen Öztürk, “Bugün İstanbul Otogarı’na gelen yolcuların yüzde 60’ı toplu taşımayla geliyor. Bu insanları oraya nasıl götüreceksiniz?” diye sordu.

Böyle bir hamlenin herhangi bir yolcunun yolunu 26 kilometre daha uzatacağına dikkat çeken Öztürk, “Bu tamamen bizim şirketimizi pasivize etmek için atılmış bir adımdır. 2012’den beri bize karşı sürdürülen FETÖ operasyonlarının parçasıdır. Bu karara da bir FETÖ hamlesidir.” Odatv.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde