Kadir Topbaş'ın kaçak ‘Lokma’sı büyüyor

Kadir Topbaş'ın kaçak ‘Lokma’sı büyüyor

Özel kanunla korunan İstanbul Boğazı’nda, kaçak yapıyla rant sağlama kervanına Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın akrabalarının da katıldığı ortaya çıktı.

Kadir Topbaş'ın kaçak ‘Lokma’sı büyüyor
16px
24px
04.06.2015 08:13
ABONE OLgoogle
Kadir Topbaş’ın yakınları Rumelihisarı’nda salaş çay ocağıyken aldıkları mekana kat çıkıp kârlı restorana çevirdi...

TEK KAT­LI BİR ÇAY BAH­ÇE­SİY­Dİ

Bu­ra­sı, İs­tan­bul Bo­ğa­zı­’n­da­ki Ru­me­li­hi­sa­rı… 2007 yı­lı­na ka­dar bu­ra­da Ali Ba­ba Çay Bah­çe­si var­dı. Tek kat­lı bir bi­na ve ya­nın­da kü­çük bir ofis oda­sın­dan iba­ret­ti. 

Özel kanunla korunan İstanbul Boğazı’nda, kaçak yapıyla rant sağlama kervanına Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın akrabalarının da katıldığı ortaya çıktı. Kadir Topbaş’ın yakınları Rumelihisarı’nda salaş çay ocağıyken aldıkları mekana kat çıkıp kârlı restorana çevirdi…

İSTANBUL Rumelihisarı’nda bir zamanlar üniversiteli öğrencilerin müdavimi olduğu salaş çay bahçesi Ali Baba, AKP iktidarı döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yakınlarının eline geçti. Sonra Ali Baba’nın adı silinip yerine ‘Lokma’ yazıldı, o mütevazı çay bahçesi kapandı yerine lüks restoran açıldı.

KAT ÜS­TÜ­NE KAT ÇIK­TI­LAR

Çay bah­çe­si, Baş­kan Top­ba­ş’­ın ak­ra­ba­la­rı­na ge­çin­ce hız­la bü­yü­dü. Der­me-çat­ma bi­na git­ti. Ye­ri­ne lüks, 2 kat­lı bir res­to­ran gel­di. Adı da Lok­ma ol­du… Gö­ren yok…

KAÇAK KAT DEĞİL, BASİT ONARIM!

AKP her seçim kazandığında ‘Lokma’ da büyüdü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden ‘izin’ alınarak, yasak olmasına rağmen 2011 genel seçimlerinin ardından mekana ikinci kat çıkıldı. 45 metrekarelik yer iki katına çıkarıldı…

CHP yapılan tadilatların kanuna aykırı olduğu iddiasıyla dava açtı. Mahkeme, bilirkişi raporunu dikkate alarak yapılan “kaçak kat” için “basit onarım” dedi. Bu “basit” onarımın ardından mekanın değeri 12 milyon dolara çıktı. Sonra Lokma her seçimde bir kat büyüdü, kaçak katlara bir de yönetim katı eklendi.

TOPBAŞ’IN YENGESİNİN YERİ…

Peki daha geçtiğimiz gün 40 santimlik yüksekliği bahane edip Beşiktaş’ın stat yapımını durduran iktidar, Boğaz’daki yasadışı yapılaşmayı neden görmezden geldi? Anlatalım… Tapuda kargir ev/kargir dükkan olarak görünen restoranın sahibi olarak Emine Kocadağ gözüküyor. Emine Kocadağ kim? Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın halasının oğlu Mevlüt Kocadağ’ın eşi.

Kocadağ Ailesi İstanbul’un en büyük iki muhallebici restoranı zincirinden Sütiş’in sahibi. Topbaşlar ise diğer büyük zincir Saray Muhallebicisi’nin. Lokma’nın işletmecisi ise Sütiş’in veliahtı Emre Kocadağ.
Bora Erdin/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde