Kadir Topbaş'ın damadına kötü haber

Kadir Topbaş'ın damadına kötü haber

Fatih'te deprem sığınma alanına otel kararında geri adım atıldı.

Kadir Topbaş'ın damadına kötü haber
16px
24px
08.02.2015 08:18
ABONE OLgoogle
Fatih’te deprem sonrası sığınma alanı olarak belirlenen eski lunapark alanının imara açılma kararıyla ilgili AKP'li Fatih Belediyesi geri adım attı.

Fatih Belediyesi’nin dün gerçekleşen meclis toplantısında bölgenin yeni park alanı ve yeraltı otoparkı teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Deprem toplanma alanına İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı  Aydınlı İnşaat’ın sahibi Ömer Faruk Kavurmacı ile Metal Yapı Konut Şirketi’nin sahibi Ömer Saçaklıoğlu 5 katlı otel, konut ve tarihi bir caminin restorasyonunu yapacaktı.

Vatan Caddesi’nde merkezi konumda bulunan 8 bin metrekarelik alanda bulunan eski lunapark 1996 yılında yıkılmış, bir kısmı otopark olarak kullanılmaya başlanmış bir bölümünde ise Migros açılmıştı. Alanın hemen yanında da Aytekin Kotil Parkı bulunması nedeniyle bu bölge, imar planlarında deprem sonrası sığınma alanı olarak yer alıyordu.

Ancak otopark ve Migros’un yer aldığı alan Fatih Belediye Meclisi’nin verdiği onayla ticari yapılaşmaya açılmıştı. CHP’li meclis üyelerinin konuyla ilgili itirazlarının ardından Fatih Belediyesi’nin dünkü meclis toplantısında “her an olması beklenen büyük İstanbul depreminin toplanma alanı ihtiyacının karşılanması, ilçeye yeni bir park veyer altı otoparkı kazandırılması amaçlarına hizmet edecek şekilde ada planının yeniden düzenlenmesi” teklifi oy birliğiyle kabul edildi. İmar Komisyonu ise teklifin şehir ilkelerine ve kamu yararı açısından olumlu görüş bildirdi.

Teklif 15000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’nda değişiklik içerdiği ve bu yetkisinin İBB’de olması nedeniyle değerlendirilmek üzere İBB’ye havale edildi. CHPli meclis üyesi Soner Özimer açtıklarını davaların da devam ettiğini belirterek “Deprem toplanma alanı olması konusunda ısrarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Hazal Ocak/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde