Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinleyecek mi?

Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinleyecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisi, ‘İBB’de Boğaz’da yapılaşmayı artıran teklifler iptal edilecek mi’ sorusunu akıllara getirdi.

Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinleyecek mi?
16px
24px
29.01.2017 09:57
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip OCAK Erdoğan önceki gün Şehircilik Şûrası’nda İstanbul Boğazı’nın yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sert açıklamalar yaptı.

Boğaz’ın felç edildiğini belirterek, bazı müteahhitlerin acımasızca yolsuzluk yaptığını vurguladı. Erdoğan’ın tepkisini çeken kararlar en çok, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde (İBB) alınıyor.

Son olarak, İstanbul Boğazı’nda yapılaşmayı artıran bir teklif, sert tartışmalar eşliğinde, AKP ’li üyelerin onayı ve oyçokluğuyla Meclis’ten geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müteahhitlere kızdı: İstanbul'u felç ettiler

Boğazı ‘kat’leden karar

İBB Meclisi’nden 2015 yılının Mayıs ayında İstanbul Boğazı’na yoğun yapılaşma getiren iki teklif oyçokluğuyla kabul edildi. Tekliflerden biri Boğaziçi Sahil Şeridi ve öngörünüm bölgesindeki otellere imar artışı sağlarken diğer teklif de İstanbul’un en önemli ilçelerindeki özel okul, özel hastane, otel ve vakıflarda bodrum katlarını emsal dışı bırakarak yapılaşmayı artırıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan doğru söyledi: Peki bu gökdelenleri kim dikti?

Bu kararlar daha sonraki aylarda Meclis’te peyder pey bölge planlarına da işlendi. Teklif görüşmeleri sırasında CHP’li Meclis üyeleri karara sert tepki göstererek “Komple İstanbul’u satıyorlar. İstanbul’da da yapılaşmayı artıracak. Ayrıca bugüne kadar kaçak sayılan bodrum katlarını da yasallaştırdı” diye konuştular. Teklif CHP’liler tarafından yargıya taşındı. Mahkeme süreci devam ediyor.

Gökdelenlerin yarattığı rant gecekonduları da uçurdu!

Son karar geçen ay

İBB Meclisi’nde geçen ay ise İstanbul’un en önemli turistik alanlarından Dolmabahçe ve Ortaköy arasında yer alan otel, özel okul, hastane gibi binaların bodrum katları, konferans salonundan tiyatroya, ameliyathaneden mescite kadar çok farklı amaçlar için kullanılabilmesi ilişkin bir teklif geldi.

Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. Karar, ‘gizliimar affı’ olarak da yorumlandı

Hazal Ocak/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde