Kadir Topbaş, Boydaklar’a imar iznini vermedi

Kadir Topbaş, Boydaklar’a imar iznini vermedi

Boydaklar, Büyükçekmece’deki 6 dönümlük arazisine gökdelen yapacaktı...

Kadir Topbaş, Boydaklar’a imar iznini vermedi
16px
24px
19.03.2016 05:29
ABONE OLgoogle
Bir dönem Gülen Cemaati’nin istediği her imar değişikliğini, tahsisi anında yerine getiren AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi artık musluğun ağzını kapattı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ile Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak’ın ortağı olduğu Türkiye Finans Katılım Bankası’nın ipoteği altında bulunan Büyükçekmece’deki bir arazi için istenen imar değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından uygun bulunmadı.

OLUMSUZ GÖRÜŞ VERİLDİ

Büyükçekmece, Mimar Sinan Merkez ve Batıköy Mahallesi’nde düşük yoğunluklu konut alanında bulunan 6 bin metrekarelik arazinin “yoğunluklu konut alanı” ve “çocuk bahçesi” alanına alınması istendi. Türkiye Finans Katılım Bankası’na ipotekli olan ve boş durumdaki arazinin imarında istenen değişiklik ile ilgili Ulaşım Planlama Müdürlüğü, yapılaşmayı artırarak ulaşım sistemine ek yük getirdiği gerekçesiyle olumsuz görüş verdi.

İSKİ Genel Müdürlüğü, hatlarının geçtiği güzergahların yol veya yeşil alan korunması şartını getirdi. Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü de artan yapılaşma şartlarına bağlı oluşacak nüfus yoğunluğuna hitap edecek yeşil alan miktarının bırakılması yönünde görüş bildirdi.

‘YÖNETMELİĞE AYKIRI’ DEDİLER

Kurumların görüşlerini değerlendiren İBB Planlama Müdürlüğü, plan değişikliği ile bölgedeki yapılaşmanın 3.6 kat artırıldığı ve yaklaşık 22 bin 259 metrekare inşaat yapılmasının önünün açıldığını belirterek bu durumun Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne aykırı olduğunu belirtti.

Müdürlük, talep edilen değişikliğin çevre parsellerin az yoğunluklu konut alanında kalması nedeniyle plan bütünlüğünü bozduğunu, yapı, trafik ve nüfus yoğunluğunu artırdığını vurguladı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu da değişiklik talebini uygun bulmadı. Rapor kabul edilerek oybirliği ile geçti.
Özlem Güvemli/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde