Kadınlara yeni bir fırsat

Kadınlara yeni bir fırsat

18-26 Mart tarihleri arasında üniversitede düzenlenecek özel mülakatla 20 kadın girişimciye destek verilecek.

Kadınlara yeni bir fırsat
16px
24px
15.03.2013 14:20
ABONE OLgoogle

8 Mart Dünya Kadınlar Günü geçen hafta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Toplumun değişik alanlarında kadının etkinliğini sorgulayan birçok toplantı yapıldı. Bunlardan biri de Okan Üniversitesi’nde yapılan “Türk iş dünyasının cehresi değişmeli: Kadınların iş hayatına kazandırılmasına yönelik hedefler ve yol haritası” konulu paneldi.

Panel, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ile üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Müftüoğlu’nun açılış konuşmalarıyla başladı. Oturum başkanlığını Doç. Dr. Dilek Teker’in yaptığı panele dergimiz Haber Koordinatörü Rahime Baş Uçar da konuşmacı olarak katıldı. Diğer panelistler ise KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Baktır, IPRA’nın 2014’te başkanlığını üstlenecek olan Dr. Zehra Güngör ile Okan Üniversitesi Mikro Finans ve Sosyal Girişimcilik Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ezgi Yıldırım Saatçi’ydi.

Panelin sonunda konuştuğumuz Saatçi’den Okan Üniversitesi’nin kadın girişimciliğini destekleyeceği yeni bir projeye başladığını öğrendik. Söz konusu “sosyal girişimcilik” projesinin bir tarafında, eğitimli ama çalışma hayatına ara vermiş, girişimci olmak isteyen kadınlar, diğer tarafında ise Tuzla’da Halk Eğitim Merkezleri’nde eğitim alıp başarılı olmuş üreten kadınlar olacak. Bu kadınların kimi ahşap boyama yapıyor, kimi ise cam işçiliğinde maharet kazanmış. Projeyle bu iki grup arasında bir köprü ve ortaklık kurulması amaçlanıyor.

Öncelikle eğitimli kadınlar Okan Üniversitesi’nde iki aylık eğitim alarak, bir şirket yönetmek için gerekli donanımı edinecekler. Girişimci danışmanı sertifikası alacak bu kadınlar, üreten kadınların da ortaklığıyla şirket kurup çalışmaya başlayacaklar. 18-26 Mart tarihleri arasında üniversitede düzenlenecek özel mülakatla 20 kadın girişimci danışmanı olarak seçilecek. Girişimci danışmanları 60’a yakın üreten kadına “koçluk” yapacak. Projeye fon bulmak için kalkınma ajanslarıyla görüşmelere başladıklarını söyleyen Saatçi, “Kadının üretmesini ve girişimciliğini destekliyoruz” diyor

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde