Kadınlar Demir Sabancı'yı lider yaptı!

Kadınlar Demir Sabancı'yı lider yaptı!

Demir Sabancı’nın şirketi Gratis, 2009’da girdiği pazarda 232 mağaza ile lider oldu. Gratis CEO’su Bahadır Özbek, “Avrupa, Sri Lanka, Ekvator’dan talep var ama düşünmüyoruz” dedi.

Kadınlar Demir Sabancı'yı lider yaptı!
16px
24px
03.04.2015 08:53
ABONE OLgoogle
Kişisel bakım marketi Gratis, 2009’da girdiği pazarda bugün 232 mağaza ile lider olurken Avrupa’dan Sri Lanka’ya birçok ülkenin de kapısını çaldığı bir marka haline geldi.

Franchise vermeyen, mağazalarında çalışan 1.450 kişinin tamamen kadın olduğu Gratis’e 50’den fazla ülkeden “İsim hakkı verin, mağaza açalım” başvurusu yapıldı. Türkiye’den de binlerle ifade edilecek talep aldıklarını söyleyen Gratis’in CEO’su Bahadır Özbek,  bu yılı 300’ün üzerinde mağaza ile kapatacaklarını belirtti.
 
Yıl sonu 300’ü geçecek
 
 Daha gidecek yolumuz var. Markamızın büyümesi sadece Türkiye’de değil, dünya çapında da ilgi çekiyor. Avrupa’nın tamamından, Sri Lanka, Tunus, Ekvator gibi ülkelerden yoğun talep alıyoruz. Ama bizim şu anda franchise verme düşüncemiz yok. Önce Türkiye’de köklerimizi salmak, tamamen yerleşmek istiyoruz. Bizim ilk hedefimiz, jevimizdeki büyümeyi sürdürmek. Ancak önümüzdeki 3 yıldan sonra mutlaka yurt dışı fırsatını da değerlendireceğiz” dedi.
 
43 ilde mağazaları olduğunu kaydeden Özbek, önümüzdeki dönemde ilçe, yazlık belde ve cadde mağazalarıyla büyümeyi hedeflediklerini anlattı. Özbek, “Bazı yerlerde birkaç mağaza birden açacağız. Farklı lokasyonlarda olacağız. Hillside Beach Club’da mağazamız var, Büyükada’da açmaya hazırlanıyoruz örneğin... Tren garları, havaalanları kısacası tüketiciye dokunduğumuz her noktaya gideceğiz” diye konuştu. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde