Kadından Facebook’a seks davası

Kadından Facebook’a seks davası

ABD’nin Teksas eyaletinde yaşayan bir kadın, kendisinin seks ticaretinde kullanılmasına göz yumdukları gerekçesiyle Facebook'a dava açtı.

Kadından Facebook’a seks davası
16px
24px
04.10.2018 11:07
ABONE OLgoogle

Kadın, 15 yaşındayken kendisine Facebook üzerinden ‘arkadaşlık’ teklif eden bir kişinin şiddet uygulayarak tecavüz ettiğini, bu sırada çektiği fotoğrafları ise backpage.com sitesi üzerinden yayınlandığını belirtiyor. Ayrıca platform yöneticilerinin de bunu bildiği halde önlem almadığına vurgu yapıyor.

Davacı, söz konusu adamın kimliğini kontrol etmek için Facebook tarafından gerekli işlemlerin yapılmadığını ve kendisinin site üzerinde seks tüccarlarının bulunduğu konusunda uyarılmadığına da dikkat çekiyor.

Davanın sonucu dünya genelinde emsal niteliği taşıyabileceği açısından kritik önem taşıyor.

Çünkü gerek şiddet ve tecavüz, gerek sözlü gerekse maddi saldırılara uğrayan milyonlarca mağdur var. Bu sorun bitecek gibi de görünmüyor.

Ne yapıp edip Facebook gibi platformların belki yapay zeka gücünü kullanarak bu kişileri ayıklamaları ve yeni üyelikleri de zorlaştırmaları gerekiyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde