Kadın girişimcilere üçlü destek

Kadın girişimcilere üçlü destek

ASO, Garanti Bankası ve BÜYEM tarafından düzenlenen ''Kadın Girişimci Yönetici Okulu'' eğitim programının ilki başladı

Kadın girişimcilere üçlü destek
16px
24px
03.09.2012 15:11
ABONE OLgoogle

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisinde yer alması için kadınların da gereken azim ve gayreti göstermesi gerektiğini söyledi.

      ASO, Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) tarafından düzenlenen ''Kadın Girişimci Yönetici Okulu'' eğitim programının ilki başladı.

      Eğitim programının başlaması nedeniyle ASO Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'de kadınların son zamanlarda kendilerine uygulanan şiddet ile gündeme geldiğini belirtti.

      Özdebir, Türk kültürünün, anaerkil bir yapıda olduğunu ve İslam dininin de kadınlara özel bir önem atfettiğini dile getirerek, buna karşın günümüzde erkeklerin kadınları çok fazla işlerine karıştırmadıklarına dikkati çekti.

      ''Eğer biz dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisinde yer alacaksak nüfusumuzun yarısını temsil eden kadınlarımızın da gerekli azim ve gayret içerisinde olması lazım'' diyen Özdebir, Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranının gelişmiş ülkelere göre daha düşük olduğuna işaret etti.

      Özdebir, her başarılı erkeğin arkasında mutlaka başarılı bir kadın olduğunu ifade ederek, eğitimin başarılı geçmesi dileğinde bulundu.
      
     Diğer konuşmalar
     
     Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevgi Daştan da Türkiye'de kadın girişimcilerin yükselişinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

      Daştan, eğitim programının iş sahibi kadınların girişimci ruhlarını geliştirmeyi, işlerini büyütmeyi ve uluslararası arenada rekabetçi güçlerini artırmayı hedeflediğini kaydederek, emeği geçen kuruluşlara teşekkür etti.

      Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Toker de kadının ekonomik, siyasi ve toplumsal açıdan güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

      Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak ise girişimci kadınların kendilerini geliştirmek için her türlü faaliyete katılmaları gerektiğine dikkati çekti.

      Konuşmaların ardından Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Işıl Keskin, eğitim konuları hakkında bilgi verdi.
      Bir hafta sürecek eğitim, İstanbul ve İzmir'de de tekrarlanacak. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde