Kadıköy’de dolgu alana cami yapılacak

Kadıköy’de dolgu alana cami yapılacak

İstanbul Kadıköy’de İDO İskelesi’nin hemen yanında, otopark olarak kullanılan 34 bin metrekarelik alana cami yapılması için düğmeye basıldı. 1 ay içinde itiraz olmazsa proje yürürlüğe girecek.

Kadıköy’de dolgu alana cami yapılacak
16px
24px
18.11.2015 05:47
ABONE OLgoogle
İstanbul Kadıköy’de, Caferağa Mahallesi’nde bulunan ve İDO’ya komşu olan 34 bin metrekarelik alana cami yapılması için imar planı hazırlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kadıköy rıhtımına cami projesi hazırlayarak imar planlarını askıya çıkardı. Planlarda şu an otopark olarak kullanılan 34 bin metrekarelik alan ibadet alanı olarak düzenlendi. Bakanlık cami projesine gerekçe olarak “planlama alanında ve yakın çevresinde selatin cami (görkemli cami) veya ulu cami mahiyetinde bir caminin yer almamasını” gösterdi. 

1/5000 Nazım İmar Planı ve 1/1000 Uygulama İmar Planları askıya çıkartıldı. Bir ay içinde askıda bulunan imar planlarına itiraz gelmezse, Caferağa’daki dolgu alanı cami alanı olarak imar planlarına işlenecek.
 
‘İhtiyaç var’
 
Kadıköy’de camiye ihtiyaç olduğunu belirten müftülüğün yazısı şöyle:

“Söz konusu alan İstanbul ilimizin önemli toplanma ve aktarma mekânlarından. Bu bölgedeki günlük yolculuk sayısı, nüfus hareketliliği, insan sirkülasyonu çok yüksek değerlerde. Hayatın olağan bu akışı içinde yolculuk süresi ve ulaşılmak istenilen noktaya varmak için insanların genel olarak zamanlarının kısıtlı olması, bu kısıtlı zaman zarfında ise en yakın camiinin yaklaşık bin metre mesafede yer alması nedeniyle insanların genellikle dini vecibelerini yerine getirmekte zorlanıyor. Anılan bölgeye en yakın konumdaki dini yapının yaklaşık bin metre mesafedeki Sultan 3. Mustafa İskele Camii olduğu bölgeye yakın diğer camilerin ihtiyacı karşılayacak kapasitede olmadığı, din kardeşlerimizin büyük bir mağduriyet içerisinde olduğu görülmüştür.” 


 
Park alanı
 
Söz konusu alan, var olan imar planlarında “İSKİ Hizmet, ağaçlandırılacak ve park ile dinlenme alanı” olarak görünüyor. Cami yapılmasına dayanak ise İstanbul Müftülüğü’nün talebi gösteriliyor. İstanbul Müftülüğü tarafından, bakanlığa gönderilen resmi yazıda, bölgede camiye ihtiyaç duyulduğu, İDO İskelesine gelen vatandaşların ibadet alanına gereksinim duyduğu ifade edildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde