Kadıköy'de Emenike şov! Fenerbahçe 2. tur için avantaj elde etti

Kadıköy'de Emenike şov! Fenerbahçe 2. tur için avantaj elde etti

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında sahasında Fransa 1. Lig ekibi Monaco'yu 2-1 yendi.

Kadıköy'de Emenike şov! Fenerbahçe 2. tur için avantaj elde etti
16px
24px
27.07.2016 22:12
ABONE OLgoogle
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında konuk ettiği Monaco'yu 2-1 yenerek tur için büyük avantaj elde etti. Sarı lacivertlileri galibiyete taşıyan golleri Emenike (Dk.39 ve 61) atarken, Fransız ekibinin sayısı Falcao'dan (Dk.42) geldi.

Hakem kararlarının önemli rol oynadığı karşılaşmada, Fenerbahçe'den Salih Uçan ve Monaco'dan Dirar'ın birer şutu direkte patladı.

İŞTE TAKIMLARIN SAHAYA ÇIKTIĞI 11'LER

FENERBAHÇE: Ertuğrul, Kjaer, Skrtel, Neustadter, van der Wiel, Josef de Souza, Hasan Ali, Salih, Ozan, Fernandao, Emenike

MONACO: De Sanctis; Sidibe, Jemerson, Raggi, B.Mendy; Dirar, Fabinho, Bakayoko, Lemar; Germain, Falcao

İlk yarı

Mücadeleye iyi başlayan Fenerbahçe, karşılaşmanın henüz ilk dakikasında Salih Uçan'ın direğe takılan şutunda gole çok yaklaştı. Savunma arkasına atılan paslar, duran toplar ve kanatlardan ortalarla etkili olmaya çalışan sarı-lacivertliler, Monaco kalesinde net fırsatlar yakaladı. Karşılaşmanın 39. dakikada Emenike'nin golüyle öne geçen sarı-lacivertli takım, savunmada yapılan hata sonucunda 42. dakikada Falcao'nun golüne engel olamadı ve soyunma odasına 1-1 berabere gitti.

Mücadeleye istediği gibi başlayamayan Monaco ise Fenerbahçe'nin etkili atakları karşısında kalesinde tehlikeli pozisyonlar gördü. İlk yarının büyük bölümünde savunmada kalan Monaco, savunma hatasıyla 1-0 geri düştü. Konuk ekip yine bir savunma hatası sonucu Falcao ile beraberlik golünü buldu.

1. dakikada Fenerbahçe, Salih Uçan ile gole çok yaklaştı. Rakip ceza alanının önünde topla buluşan Salih'in çıkardığı sert şutta, kaleci De Sanctis'i geçen top yan direğe çarparak auta çıktı.

8. dakikada sarı-lacivertli ekip yine rakip kalede etkili oldu. Monaco yarı alanının solunda kazanılan serbest vuruşu Salih Uçan kullandı. Bu oyuncunun ceza sahasına ortaladığı topa altıpas önünde yükselen Neustadler kafayla vurdu ancak kaleci De Sanctis soluna gelen meşin yuvarlağı uçarak çıkardı.

19. dakikada Emenike, net bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım, bekletmeden ortasını yaptı. Monaco savunması az adamla yakalanırken altıpas üzerinde uygun durumda yükselen Emenike etkisiz bir kafa vuruşu yapınca, sakatlanan De Sanctis'in yerine oyuna giren kaleci Badiashile topu kontrol etti.

21. dakikada Lemar'ın ceza sahası dışından vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

27. dakikada Ozan Tufan'ın ara pasıyla ceza alanı yayı içinde topla buluşan Fernandao, uygun şut açısı bulamayınca yanındaki Emenike'yi gördü. Nijeryalı oyuncunun bekletmeden attığı şutta, kaleci Badiashile soluna gelen topu güçlükle çeldi.

39. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Van der Wiel'in savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Emenike, Jemerson'un büyük hatasından yararlanarak ceza alanı içinde topu kaparak kaleci Badiashile ile karşı karşıya kaldı. Genç kaleciyi çalımlayan Nijeryalı golcü, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-0

42. dakikada Monaco beraberlik golünü buldu. Savunma arkasına atılan topa çıkan kaleci Ertuğrul Taşkıran, Falcao'dan önce müdahale etse de meşin yuvarlağı sektirdi. Fenerbahçeli Skrtel'den seken top altıpas önündeki Falcao'nun önünde kaldı. Bu oyuncu, bekletmeden yaptığı vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-1

Mücadelenin ilk yarısı 1-1 beraberlikle tamamlandı.

61. dakikada Van der Wiel'in sağdan ortasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Emenike, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Badiashile'nin sağından filelere yolladı: 2-1.

43 YILLIK HASRET BİTTİ

Fenerbahçe, Fransız ekiplerine karşı 43 yıl sonra iç sahada galip geldi. Son olarak 7 Kasım 1973'te Nice'i İstanbul'da 2-0 yenen sarı-lacivertliler, daha sonra Fransız ekipleriyle seyircisi önünde oynadığı 6 maçı da galip bitirememişti. Sarı lacivertliler, Monaco'yu 2-1 yenerek bu hasretine son vermiş oldu.

CEZALI PEREIRA, STATTA YOKTU

Teknik direktör Vitor Pereira, cezası nedeniyle Monaco karşısında takımın başında çıkamadı. Pereira karşılaşmayı Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde izledi. Portekizli teknik adamın yerine başında sahaya yardımcı antrenör Filipe Almeida çıktı.

ERTUĞRUL TAŞKIRAN İLK KEZ AVRUPA’DA

Fenerbahçe'nin 26 yaşındaki kalecisi Ertuğrul Taşkıran, kariyerindeki ilk Avrupa kupası maçını oynadı. Birinci kaleci Volkan Demirel'in sakatlığı, Brezilyalı Fabiano'nun da Panathinaikos'la oynanan hazırlık maçında yüzünden sakatlanması nedeniyle Pereira, kaleyi Ertuğrul'a emanet etti. Ertuğrul geçen sezon sadece 3 Türkiye Kupası maçında Fenerbahçe kalesini korumuştu.

TAKIM KAPTANI SIMON KJAER

Fenerbahçe'de sahaya kaptan olarak Danimarkalı futbolcu Simon Kjaer çıktı. Takımın ilk iki kaptanı Volkan Demirel'in sakat, Mehmet Topal'ın da cezalı olması nedeniyle kaptanlık pazubandını tecrübeli stoper taktı. Takımın 3. kaptanı olan Kjaer, geçen sezon başı geldiği sarı lacivertlilerde ilk kez bu görevi üstlendi.

YENİ TRANSFERLER SİFTAH YAPTI

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Van der Wiel, Skrtel ve Neustadter, ilk kez resmi bir maçta sarı lacivertli formayı giydi. Diğer yeni oyunculardan İsmail Köybaşı sakatlığından dolayı kadroda yer almazken, Aatıf Chahechouhe ise ikinci yarıda oyuna girdi.

SALİH 810, EMENIKE 433 GÜN SONRA... 

Fenerbahçe'nin kiradan dönen futbolcuları Salih Uçan 810, Emenike ise 433 gün sonra bir resmi maçta sarı lacivertli formayı giydi. Son iki sezonu İtalya'nın Roma takımın kiralık geçiren Salih, en son 9 Mayıs 2014'de Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor maçında Fenerbahçe formasıyla sahaya çıkmıştı. Geçen sezonu Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Ain ve İngiltere'nin West Ham United takımında kiralık geçiren Nijeryalı forvet ise, sarı lacivertli formayı en son 21 Mayıs 2015'te Türkiye Kupası'nda Bursaspor karşısında terletmişti.

FENERBAHÇE'DE 6 EKSİK

Fenerbahçe'de, sakatlıkları ve cezaları nedeniyle 6 futbolcu forma giyemedi. Sakatlıkları bulunan kaleci Volkan Demirel, yeni transfer İsmail Köybaşı ile son hazırlık maçında darbeye bağlı sakatlık geçiren Robin van Persie, Monaco karşısında kadroda yer almadı. Ayrıca cezalı olan Volkan Şen, de Alper Potuk ve Mehmet Topal karşılaşmada forma giyemedi.

DE SANCTIS, 2 BİN 187 GÜN SONRA KADIKÖY'DE 

Monaco'nun eski Galatasaraylı İtalyan kalecisi Morgan De Sanctis, 2 bin 817 gün sonra Kadıköy'de maça çıktı. Galatasaray'da forma giydiği 2008-2009 sezonunda Fenerbahçe'ye karşı 2 maça çıkan İtalyan kaleci, Kadıköy'de en son 9 Kasım 2008'de sahada yer almıştı. Galatasaray formasıyla yaklaşık 8 yıl önce Kadıköy'de çıktığı maçta De Sanctis takımın 4-1 yenilgisini önleyememişti. Dünkü maçta ilk 11'de sahaya çıkan İtalyan kaleci, 13. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde