Kaddafi’nin kasası İstanbul’a uğramış

Kaddafi’nin kasası İstanbul’a uğramış

Her yerde aranan Libya Merkez Bankası Başkanı Ferhat Ömer Bingdara’nın İstanbul’a geldiğini bildirildi

Kaddafi’nin kasası İstanbul’a uğramış
16px
24px
10.03.2011 08:59
ABONE OLgoogle

İngiliz Financial Times gazetesi, her yerde aranan Libya Merkez Bankası Başkanı Ferhat Ömer Bingdara’nın İstanbul’a geldiğini bildirirken Reuters ajansı Bingdara’nın şu anda Dubai’de bulunduğunu duyurdu.

Financial Times’ın haberine göre, önceki gün gazeteye yolladığı bir elektronik mesajda İstanbul’da olduğunu belirten Bingdara, Libya Maliye Bakanı’nın vekâleten yerine atandığını, görevini terk etmediğini, “işleri daha iyi yürütmek amacıyla yabancı bir ülkede bulunduğunu” yazdı.

Kaddafi rejimine yakınlığıyla bilinen ve isyanın merkezi Bingazi doğumlu olan 45 yaşındaki Bingdara’nın, muhaliflerin safına geçeceğine ihtimal verilmiyor.

Reuters ajansı ise Bingdara’nın şu anda Dubai’de bulunduğunu ve kendisiyle telefon bağlantısı kurduğunu bildirdi.

Bingdara Reuters muhabirine, Trablusgarp’taki iletişim sorunları nedeniyle 22 Şubat’tan itibaren yurtdışında çalıştığını söyledi ve Maliye Bakanı’nın kendi yerine geçici olarak atanmasına karşı çıktı.

Sadece parlamentonun kendisini görevden alabileceğini belirten Bingdara, “22 Şubat’ta İstanbul’a gittim. Hükümet İstanbul’a gittiğimi biliyordu. Başbakan biliyordu” dedi.

Libya’daki olaylar nedeniyle Trablusgarp’ta çalışmasının imkânsız hale geldiğini söyleyen Bingdara, şimdi görevinin BM ve uluslararası örgütlerle bağlantı kurmak ve Libya halkının mal varlığının dondurulmamasını sağlamak olduğunu belirtti.

Libya hükümeti önceki gün Bingdara’nın yurtdışında olması nedeniyle yerine geçici olarak Maliye Bakanı Abdülhafid Zlitni’nin atandığını duyurmuştu.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde