Kaçırılmayacak hastane ihaleleri

Kaçırılmayacak hastane ihaleleri

6 ilde 400'er yataklı hastane ihaleleri açılacak. İşte hastane ihalesi açılacak iller...

Kaçırılmayacak hastane ihaleleri
16px
24px
15.05.2007 15:28
ABONE OLgoogle

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında gündeme getirilecek "Afyon 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnşaatı"na yönelik ihalede teklif alım tarihi kesinleşti.

TOKİ ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında 7 ilde 400 yataklı hastane inşaatının yapımı öngörülüyordu. TOKİ bugüne kadar 6 ilde (Adana, Diyarbakır, İstanbul, Adapazarı, Trabzon ve Samsun) gerçekleştirilecek hastane ihalelerini tamamladı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Afyon'da yapımı öngörülen 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi için yer tahsisinin yapılmasının ardından yürütülen ihale hazırlıkları tamamlandı.

Önümüzdeki günlerde ilan edilecek söz konusu ihalede tekliflerin 9 Temmuz 2007 Pazartesi günü alınması kararlaştırıldı. İhale için hazırlanan dokümanlar, ilanın yapılmasının ardından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan 2,500 YTL bedel karşılığında temin edilebilecek.

İhale kapsamında konvansiyonel kalıp sistemiyle yapılacak 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işleri yer alacak.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı tarafından önümüzdeki dönemde Türkiye genelinde 10'a yakın hastane inşaatının gündeme getirilmesi bekleniyor. Bakanlık tarafından yapımı öngörülen hastaneler şunlar:

-İzmir – Karşıyaka 400 yataklı hastane
-Sakarya 400 yataklı hastane
-Şanlıurfa 400 yataklı çocuk ve kadın hastanesi
-Nazilli – Aydın 400 yataklı hastane
-Manisa – Merkez 400 yataklı hastane
-Uşak – 300 yataklı hastane
-Van Merkez - 400 yataklı hastane

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde