Kaçırılan Türk gemileri için yapılan pazarlıklarda, sona gelindi

Kaçırılan Türk gemileri için yapılan pazarlıklarda, sona gelindi

Yemen açıkları ve Aden Körfezi'nde kaçırılan iki Türk gemisinin korsanların elinden kurtarılması için pazarlıkların sürdüğü bildirildi.

Kaçırılan Türk gemileri için yapılan pazarlıklarda, sona gelindi
16px
24px
28.11.2008 13:59
ABONE OLgoogle
YDC Denizcilik A.Ş'nin avukatı Kubilay Marangoz, yaptığı açıklamada, kimyasal madde yüklü, Türk bayraklı "Karagöl" adlı geminin, Hindistan'ın Mumbai Limanı'na gitmekte olduğu sırada Aden Körfezi'nde 14 Türk mürettebatıyla kaçırıldığını anımsattı.
Geminin halen korsanların kontrolü altında bulunduğunu ifade eden Marangoz, "Pazarlıklarımız sürüyor. En azından sona doğru yaklaştığımızı düşünüyoruz. Bir an önce bu durumun bitmesini istiyoruz. Mürettebatın sağlık durumları iyi. Korsanlar izin verdiği sürece de aileleriyle iletişim kurup görüşüyorlar" diye konuştu.
Öte yandan, 29 Ekimde yine korsanlarca Aden Körfezi'nde kaçırılan Ya-Sa Denizcilike ait "Ya-Sa Neslihan" gemisiyle ilgili şirketin hukuk müşaviri Fehmi Ülgener de çalışmaların devam ettiğini, "mesafe aldıklarını ama sonuca henüz ulaşamadıklarını" belirtti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde