Kaçak lüks araca af geliyor

Kaçak lüks araca af geliyor

Hükümet, çok sayıda tanınmış ismi de kapsayan kaçak lüks araç sorununu çözmek için çalışma başlattı.

Kaçak lüks araca af geliyor
16px
24px
13.06.2014 07:59
ABONE OLgoogle
Hükümet, çok sayıda tanınmış ismi de kapsayan kaçak lüks araç sorununu çözmek için çalışma başlattı. Belirlenen vergiyi ödeyenler araçlarını tescil ettirecek ve açılan davalar düşecek.

Kaçak lüks araçlarla ilgili yasal düzenlemenin Meclis tatile girmeden önce çıkartılması planlanan torba yasaya eklenmesi gündeme geldi.

Ancak "af niteliği taşıyor" gerekçesiyle sonraya bırakılması benimsendi. Kaçak araçlarla ilgili maddeler Hazine'nin hazırladığı taslağa eklenip ekimde Meclis açıldığında çıkartılacak. Çalışma 10 binin üzerinde kaçak lüks aracı kapsayacak.

Belirlenen vergiyi ödeyenler araçlarını tescil ettirecek ve açılan davalar düşecek. Araçlara el konulması gündemden kalkarken, devlet de yüklü miktarda vergi geliri elde edecek. Vergilerden kaçmak için başka ülkelerde trafiğe çıkmış araçlar sıfırmış gibi gösterilip sahte evraklar ile Türkiye'ye sokuluyor.

Araçların değerleri de düşük gösterilerek vergi kaçırıyor. Böylece bazı araçlarda kaçırılan verginin 200 bin lirayı bile bulduğu belirtiliyor. 
Zübeyde Yalçın/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde