Kaçak işadamı o şirketi 11 Milyon Dolara sattı!

Kaçak işadamı o şirketi 11 Milyon Dolara sattı!

Hapis kararı nedeniyle Batum'da kaçak hayat yaşayan Galip Öztürk 11 Milyon Dolara şirket sattı

Kaçak işadamı o şirketi 11 Milyon Dolara sattı!
16px
24px
13.10.2015 12:58
ABONE OLgoogle
Metro Holding Onursal Kurucu Başkanı İşadamı Galip Öztürk, Çarşamba Enerji Üretim A.Ş'deki yüzde 37 hissesini 11 milyon 250 bin dolara sattı.

Metro Holding Kurucu Onursal Başkanı İşadamı Galip Öztürk, Çarşamba Enerji Elektrik Üretim A.Ş'deki hisselerini satma kararı aldı.

2012 ELEKTRİK ÜRETİMİ YAPILMAYA BAŞLANDI!

Öztürk, Samsun'un Çarşamba ilçesi hudutları içinden akan Yeşilırmak üzerinde, yapımına 2006'da başlanan ve 30 Ağustos 2012'de elektrik üretmeye başlayan HES'teki yüzde 37'lik payını, aynı şirketin hissedarları olan Mithat ve Kazım Gürol Yılmaz'a satmak üzere anlaşmaya vardı.

11 MİLYON $...

Yıllık 62 milyon KW/S üretim kapasitesi bulunan ve faaliyete geçtiği 2012'den bu yana 80 milyon KW/S elektrik üretimi yapan santralin iki büyük hissedarından biri olan Galip Öztürk, yüzde 37'lik hissenin devri karşılığında 11 milyon 250 bin Amerikan doları alacak.

Bu satışla yurt içi Enerji piyasalarındaki faaliyetlerine ara veren Galip Öztürk, enerji piyasalarından tamamen çekilmiyor. İşadamı Öztürk'ün Enerji şirketi, Bulgaristan'da güneş enerjisiyle elektrik üretimi yapmaya devam ederken yurt içinde de enerji alanına yeni yatırımlar yapmak için araştırmalarını sürdürecek.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde