Kabine sil baştan... İşte giden ve gelen bakanlar

Kabine sil baştan... İşte giden ve gelen bakanlar

Başbakan Binali Yıldırım, yeni Bakanlar Kurulunu açıkladı. Buna göre; Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Recep Akdağ ve Hakan Çavuşoğlu oldu.

Kabine sil baştan... İşte giden ve gelen bakanlar
16px
24px
19.07.2017 07:59
ABONE OLgoogle

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinnin ardından yeni Bakanlar Kurulu listesini açıkladı. 15 Bakan görevine devam ediyor, 5 yeni bakan atandı. 6 Bakan ise koltuk değişikliği ile kabinede kaldı. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat 50 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım görüşmesinin ardından kabinedeki görev değişiklikleri açıklandı. Kabineye 5 yeni bakan girdi.

KABİNEDEN HANGİ BAKANLAR ÇIKARILDI?

Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamaya göre Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Tuğrul Türkeş ve Veysi Kaynak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yapan Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik kabine dışında kaldı. 

KABİNEYE GİREN 5 YENİ BAKAN KİMDİR?

Osman Aşkın Bak, Hakan Çavuşoğlu, Jülide Sarıeroğlu, Ahmet Eşref Fakıbaba, Abdülhamit Gül, Ahmet Demircan ise kabineye yeni giren bakanlar oldu. 

Yapılan değişikliklerle yeni kabine şu şekilde oluştu:

Başbakan Yardımcıları: Bekir Bozdağ, Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Recep Akdağ, Hakan Çavuşoğlu

 Adalet Bakanı: Abdulhamit Gül

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Betül Sayan Kaya

 Avrupa Birliği Bakanı: Ömer Çelik

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Faruk Özlü

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Jülide Sarı Eroğlu

 Çevre ve Şehircilik Bakanı: Mehmet Özhaseki

 Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

 Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekci

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak

 Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkın Bak

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Ahmet Eşref Fakıbaba

 Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkci

İçişleri Bakanı: Süleyman Soylu

Kalkınma Bakanı: Lütfi Elvan

Kültür ve Turizm Bakanı: Numan Kurtulmuş

Maliye Bakanı: Naci Ağbal

Milli Eğitim Bakanı: İsmet Yılmaz

Milli Savunma Bakanı: Nurettin Canikli

Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu

Sağlık Bakanı: Ahmet Demircan

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Ahmet Arslan

 12'DE BİR ARAYA GELDİLER

Başbakan Binali Yılıdırım ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de saat 12.00'de bir araya geldi. Erdoğan ve Yıldırım'ın sürpriz görüşmesi kabine revizyonu iddialarını gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Başbakan Yıldırım, görüşmenin tamamlanmasının akabinde açıklama yapacak. 

PÜRÜZ MÜ ÇIKTI?

Saat 13.00'te yapılacağı belirtilen açıklamanın 1 saattir yapılamaması toplantıda pürüz mü çıktı sorusunu akıllara getirdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Mayıs'ta NATO zirvesine katılmak üzere Brüksel’e gitmeden önce düzenlediği basın toplantısında kabine değişikliğine ilişkin şunları söylemişti:

Bütün bakan arkadaşlarımızdan şöyle altıncı ayın sonuna kadar, yıl sonuna kadar devam edecek olan yol haritasını isteyeceğim.

Tüm bakanlıklar yıl sonuna kadar neler yapacaklar, bir yol haritasını bizim önümüze koymalı. Bu yol haritası 2019’a kadar devam edecek bir yol haritası olacak. Her bakan ve bakanlık, önümüzde ne var, ne yapacağız? Bunları bir defa altındaki çalışma arkadaşlarıyla paylaşacak.

İki yönlü takibi planlıyorum. Bir, cumhurbaşkanlığında oluşturacağım bir ekiple, iki partimizde oluşturacağımız ekiple. Hazırlanan takvim çalışıyor mu, çalışmıyor mu? Bunları yakın takiple sürdüreceğiz.

Diğer konu zaten başbakan vekili olarak Binali Bey ile bunun değerlendirmesini yapacağız. Olması gereken bir şey varsa, adımları atarız.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde