Kabe’nin anahtarı 10 milyon sterline satıldı

Kabe’nin anahtarı 10 milyon sterline satıldı

LONDRA'daki Sotheby's Müzayede Evi ilginç bir açık artırmaya sahne oldu.

Kabe’nin anahtarı 10 milyon sterline satıldı
16px
24px
10.04.2008 16:12
ABONE OLgoogle

 İslam sanatı dalında bir rekora imza atılan açık artırma salonunda, Abbasi dönemine ait 'Kabe'nin Anahtarı' yaklaşık 10 milyon sterline alıcı buldu.

Dünyanın en önemli müzayede evlerinden Sotheby's, 'İslam Sanatı' dalında şimdiye kadar ki en pahalı satışını gerçekleştirdi. Lübnan'da özel bir koleksiyonun en eski ikinci parçası olan Abbasi dönemine ait Kabe'nin anahtarı, açık atırmada 10 milyon sterline alıcı buldu. Açık artırmadaki eserlerden yaklaşık 14 milyon sterlin toplanması beklenirken, rekor satışla 21.5 milyon sterline varan satışlar müzayade yetkililerini bile şaşırttı. Anahtarı kimin aldığına ilişkin açıklama yapılmadı.

Halifelerin güç ve otoritesinin simgesi olan anahtarlar, İslam'ın en önemli sembolleri arasında yer alıyor. Abbasi anahtarı, Lübnan'da özel bir koleksiyonun parçası olmakla beraber, en eski ikinci anahtar olma özelliğini de taşıyor.

Sotheby's, İslam sanatı örneklerinin satışlarından yılda yaklaşık 20 milyon sterlin kazanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde