KTHY’nin alacaklıları Ankara’da kuyruk oldu

KTHY’nin alacaklıları Ankara’da kuyruk oldu

Bir süre önce iflas eden Kıbrıs Türk Havayolları’nın (KTHY) alacaklıları Ankara’nın kapısına dayandı.

KTHY’nin alacaklıları Ankara’da kuyruk oldu
16px
24px
12.02.2011 16:08
ABONE OLgoogle

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bazı sendikalar ‘Ankara paranı istemiyoruz’ pankartı açarken, bir süre önce iflas eden Kıbrıs Türk Havayolları’nın (KTHY) alacaklıları Ankara’nın kapısına dayandı.

KKTC’nin milli hava yolu şirketi Kıbrıs Havayolları, geçtiğimiz yıl borcunun 40 milyon dolara dayanması üzerine iflas kararı almıştı. Bu kararın ardından, şirketin hisselerinin yarısı satıldı. Şirketin borçlarının tasfiyesine yönelik çalışmalar ise devam ediyor.

Yerli yabancı bir çok kişi ve kuruma borcu bulunduğu bildirilen Kıbrıs Havayoları şirketinin, alacaklıları ise tahsilat için Türkiye’ye geldi. star’ın edindiği bilgiye göre, Kıbrıs hükümet yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerden alacaklarını tahsil edemeyen bazı şirketler Devlet Bakanı Cemil Çiçek’ten randevu olarak, borçların ödenmesi konusunda yardım istedi. Alacaklıların Türkiye’ye gelmesi üzerine, borçların tasfiyesi konusunda bir çalışma yapılması kararlaştırıldı. Ekonomi yönetiminin de bu yönde çalışma yaptığı bildirildi.

Hüseyin Özay/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde