KOSGEB'teki FETÖ operasyonu: 38 kişi adliyeye sevk edildi

KOSGEB'teki FETÖ operasyonu: 38 kişi adliyeye sevk edildi

KOSGEB'teki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan 38 kişi adliyeye sevk edildi.

KOSGEB'teki FETÖ operasyonu: 38 kişi adliyeye sevk edildi
16px
24px
03.10.2016 15:31
ABONE OLgoogle

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığındaki (KOSGEB) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan 38 kişi adliyeye sevk edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli cumhuriyet savcısına ifade vermeye başladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında Ankara, İstanbul, Erzurum, Sakarya, Düzce'nin de arasında bulunduğu 13 ildeki 42 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmasının ardından şüphelilerden eski KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan'ın, çalışanlardan "himmet, bağış ve kurban" adı altında topladığı paraları örgüte aktardığı, eşinin ise çalışan eşlerinden aynı şekilde para aldığı savunuluyor.

Kaplan'ın, görev aldığı dönemde makam ve mevki sahibi yaptığı kişileri de "himmet" vermeye mecbur bıraktığı, vermeyenleri ise görevden aldığı iddia ediliyor.

Şüpheli Kaplan'ın görevi döneminde başkanlığın FETÖ/PDY'ye ait firmalara çok sayıda ihale verdiği belirtiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde