KOBİ'ler 'Çek ve Risk Raporları'na ulaşabilecek

KOBİ'ler 'Çek ve Risk Raporları'na ulaşabilecek

Akbank, Kredi Kayıt Bürosu'nun ''Çek ve Risk Raporları''na KOBİ'lerin doğrudan ulaşmasını sağlıyor.

KOBİ'ler 'Çek ve Risk Raporları'na ulaşabilecek
16px
24px
19.03.2013 15:29
ABONE OLgoogle

Akbank açıklamasına göre, Kredi Kayıt Bürosu'nun (KKB) ''Çek ve Risk Raporları'', yeni hizmete açtığı üyelik sistemi ile artık internet ve SMS üzerinden KOBİ'lere istedikleri zaman veriliyor. Akbank, KOBİ'lerin ticari hayatları için rehber niteliğindeki bu raporlara doğrudan ulaşmasını sağlıyor.

      Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, KOBİ'lerin finansal siciline kolayca erişmesini sağlayacak bu sisteme üyelik onayı için Akbank şubeleri aracılığıyla destek olduklarını belirterek, bu sürecinin sonunda KOBİ'lerin e rapor almalarına olanak tanıdıklarını kaydetti.

      Rapor ile KOBİ'lerin kredi sicil bilgilerinin bankalar tarafından nasıl göründüğüne bakarak varsa ödeme olumsuzluklarını giderip daha iyi bir sicile sahip olma imkanına kavuştularını belirten Gür, raporda tüm bankalarca verilen çeklere ilişkin bilgilerin de yer aldığından ödenmeyen çek bilgilerinin yanı sıra ödenen çeklerin bilgisinin de mevcut olduğunu aktardı.

      Dolayısıyla KOBİ'lerin kendi finansal sicilini bu yolla öğrenmesinin artık çok kolay olduğunu dile getiren Gür, ''Ayrıca KOBİ'lerimizin iş yapacakları firmaların risk bilgilerinin de onlar için altın değerinde olduğunun farkındayız. Üyelik sistemi ile KOBİ'ler kabul etmeleri halinde birbirleriyle de finansal sicilini paylaşabiliyor ve ticari hayat daha şeffaf bir hale geliyor. KOBİ'lere verdiğimiz bu destek, onların faaliyetlerini etkin ve karlı bir şekilde yürütmelerini sağlayacaktır'' dedi

      ''Çek ve Risk Raporları'' firmaların toplam mevcut kredi limit ve risk bakiyesi bilgilerinin yanı sıra ödeme performansları ve geçmiş dönem çek bilgilerini içeriyor. Ayrıca, raporda kredi geri ödemelerinde gecikme süresine ilişkin bilgiye de yer veriliyor. Böylece, hem KOBİ'ler hem de ticari ilişki içinde oldukları ya da olacakları diğer firmalar risklerini görüp, isterlerse birbirleriyle paylaşarak iş yapıp yapmama konusunda karar alabiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde