KKTC'deki Geçitkale özelleşecek

KKTC'deki Geçitkale özelleşecek

KKTC'de Gazimağusa yakınlarındaki Geçitkale Havaalanı'nın ''işletme haklarının 15 yıllığına devredilmesi'' için ihale açılıyor.

KKTC'deki Geçitkale özelleşecek
16px
24px
07.01.2008 15:54
ABONE OLgoogle

KKTC'de Gazimağusa yakınlarındaki Geçitkale Havaalanı'nın ''işletme haklarının 15 yıllığına devredilmesi'' için açılan ihaleye teklifler, 11 Ocak Cuma günü alınacak.

KKTC Merkezi İhale Komisyonu'nun (MİK) çıktığı ve uluslararası şirketlere de açık olan ''Geçitkale Havaalanı'nın Özel İşletmeye Açılması'' ihalesine verilecek teklifler, Geçitkale Havaalanı için kurulan özel ihale komisyonu tarafından değerlendirmeye alınacak ve sonuç birkaç gün içinde açıklanacak.

KKTC Bakanlar Kurulu'nun 12 Eylül 2007'de aldığı karar uyarınca, Geçitkale Havaalanı'nın işletme hakları, ''paketleme; meyve ve sebze işlenmesi ve ambalajlanması; uçak bakım ve/veya uçak boyama ve yıkama faaliyetleri ile kargo taşımacılığı'' amaçlarıyla 15 yıllığına özel sektöre devredilecek.

Merkezi İhale Komisyonu'nun ve Geçitkale Havaalanı için kurulan özel ihale komisyonunun Başkanı Rauf Ersenal, yaptığı açıklamada, havaalanının işletme haklarının devredilmesini öngören ihaleyle ilgili tekliflerin cuma günü alınacağını ve komisyon tarafından değerlendirilip birkaç gün içinde sonucun açıklanacağını bildirdi.

25 Kasım'da açılan ihalenin 18 Aralık olarak belirlenen süresinin, yetersiz olması nedeniyle 11 Ocak'a uzatıldığını hatırlatan Ersenal, KKTC dışından şirketlere de açık olan ihaleyle ilgili tekliflerin, Merkezi İhale Komisyonu'nun yeni toplantı salonunda saat 10.00'da toplanacak komisyon tarafından alınacağını kaydetti.

Geçitkale Havaalanı'nın özel işletmeye açılacak bölümü ''2 bin 850 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğindeki pist, 210'a 100 metre ebadındaki apron ve apronla pist arasındaki bağlantıyı sağlayan yollar, terminal binası, itfaiye binası, kontrol binaları, otopark ile terminal binasının işletmesi için gerekli araç-gereç, ekipman ve donanımdan'' oluşuyor.

İKİ İHALE DAHA

Bu arada, 11 Ocak'ta yapılacak toplantıda ayrıca, uluslararası nitelikteki, ''Mağusa Deniz Suyu Arıtma Tesisinin Kurulması'' ve ''Ercan'dan Yonca Kavşağı'na kadar olan yolun ışıklandırılması'' ihaleleriyle ilgili teklifler de alınacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde