KGF Genel Müdürü görevinden ayrıldı, yerine kim atandı?

KGF Genel Müdürü görevinden ayrıldı, yerine kim atandı?

KGF Genel Müdürlüğünü yürüten İsmet Gergerli'nin görevinden ayrılması üzerine, yerine Kredi Kayıt Bürosu (KKB) Genel Müdürü Kasım Akdeniz atandı.

KGF Genel Müdürü görevinden ayrıldı, yerine kim atandı?
16px
24px
24.03.2020 09:46
ABONE OLgoogle

Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İsmet Gergerli, görevlerinden ayrıldı. 

KGF Genel Müdürlüğünü yürüten İsmet Gergerli'nin görevinden ayrılması üzerine, yerine Kredi Kayıt Bürosu (KKB) Genel Müdürü Kasım Akdeniz atandı. 

İsmet Gergerli Kimdir?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisans yaptı.

Bankacılığa Pamukbank’ta başladı. Kurumsal şubelerde pazarlama ve kredi bölümlerinde görevler aldı. Girişimci Krediler Bölüm Müdürlüğü yaptı. 2005-2011 yılları arasında Halkbankası’nda Esnaf Bankacılığı Daire Başkanlığı, Esnaf ve Küçük İşletmeler Bankacılığı Daire Başkanlığı, KOBİ Pazarlama Daire Başkanlığı, Eğitim Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2011-2015 döneminde ise Halkbankası Ankara 3. Bölge Koordinatörlüğü ve İstanbul 1. Bölge Koordinatörlüğü görevlerini yürüttü. 2008-2011 döneminde Kredi Garanti Fonu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

2015 yılı Kasım ayı itibariyle Kredi Garanti Fonu Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdüren Gergerli, Ekonomist Dergisi tarafından düzenlenen “Yılın İş İnsanları Ödül Töreni”nde 2018 Yılın Bürokratı seçilmiştir. İş Kültür Yayınları’ndan çıkan ‘Japonya Ekonomisinin Gizli Gücü’ adlı bir de kitabı bulunan İsmet Gergerli’nin çok sayıda yayınlanmış makalesi bulunmaktadır. Gergerli aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Bankacılık dersleri vermektedir.

Kasım Akdeniz Kimdir?

Kariyerine 1987'de Yapı ve Kredi Bankası Teftiş Kurulu'nda başlayan Akdeniz, 1996-2011 yılları arasında kredi ürünlerinin ve süreçlerinin oluşturulması, kredi tahsis ve izleme sistemlerinin kurulması ve işletilmesi, kredi politikalarının oluşturulması ve uyum alanları başta olmak üzere müdür, direktör ve grup başkanı kademelerinde yönetim sorumlulukları aldı.

Bu süre içerisinde TBB nezdindeki Bankacılık Yasası ve alt yönetmeliklerinin hazırlanmasına ilişkin çalışma gruplarında, KKB Kurumsal Büro Kurulması Çalışma Grubu, Krediler Üzerindeki Aracılık Maliyetleri Çalışma Grubu ve Kredi ve Karşılıklar Çalışma Grubu’nda üyelik, KGF Çalışma Grubu ve Risk Merkezi Çalışma Grubu'nda başkanlık görevlerini üstlenen Akdeniz, 2007 yılında KKB Yönetim Kurulu Başkanı, 2005 - 2011 yılları arasında da yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Ekim 2011 itibariyla KKB'ye Genel Müdür olarak atanan Kasım Akdeniz, bugün itibariyle KGF Genel Müdürü olarak göreve başladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde