KCK iddianamesi tamamlandı

KCK iddianamesi tamamlandı

147'si tutuklu, 193 şüphelinin yer aldığı iddianame, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

KCK iddianamesi tamamlandı
16px
24px
19.03.2012 16:18
ABONE OLgoogle

Terör örgütü KCK'ya yönelik, İstanbul'da yürütülen soruşturma kapsamında ilk iddianame tamamlandı. 147'si tutuklu, 193 şüphelinin yer aldığı iddianame, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
 
Terör örgütü KCK'nın İstanbul'daki üst yönetimine yönelik ilk iddianame mahkemeye gönderildi. İddianamede, örgütün Murat Karayılan'dan sonra gelen üst düzey yöneticileri Ali Durç ve Kudbettin Yazbaşı'nın da aralarında bulunduğu 147'si tutuklu 193 şüpheli yer aldı. İddianamede, yayımcı Ragıp Zarakolu yardım ve yataklıkla, akademisyen Büşra Ersanlı ise örgüt yöneticiliği ile suçlanıyor.

Yaklaşık 150 ek delil klasörü bulunduğu ifade edilen 2400 sayfalık iddianame, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İddianamede, terör örgütü KCK'nın İstanbul'daki yönetim kadrosunun yer aldığı, seçim sürecindeki molotoflu eylemlerin anlatıldığı kaydedildi.

Firari şüpheli Ali Durç ile iddianamde ilk sırada yer alan şüpheli Kudbettin Yazbaşı'nın, Karayılan'dan sonra gelen örgütün üst yöneticilerinden olduğu belirtildi.

İddianamenin kabul edilmesi durumunda, açılan dava terör örgütü KCK'ya yönelik İstanbul'daki ana dava olacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde