Jet Fadıl'ın yeğeni de dolandırıcılıktan tutuklandı

Jet Fadıl'ın yeğeni de dolandırıcılıktan tutuklandı

Fadıl Akgündüz'ün tutuklanmasından sonra, dün de Akgündüz'ün yeğeni Mehmet Fatih Obut, dolandırıcılıktan tutuklandı.

Jet Fadıl'ın yeğeni de dolandırıcılıktan tutuklandı
16px
24px
29.12.2015 06:09
ABONE OLgoogle
Fadıl Akgündüz'ün tutuklanmasından sonra, dün de Akgündüz'ün yeğeni Mehmet Fatih Obut, dolandırıcılıktan tutuklandı. Akgündüz'ün İstanbul Bayrampaşa'da Caprice Gold Oteli'ni 5 yıldır teslim etmediği için 8 bin 400 yatırımcıyı mağdur ettiği iddia ediliyor.

Hayali projelerle piyasadan 1 milyar lira civarında para topladığı iddia edilen Fadıl Akgündüz, ablası Avniye Obut, eniştesi İbrahim Obut ve yeğeni Mehmet Fatih Obut hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen çete soruşturması devam ediyor.

İstanbul Bayrampaşa'da inşa ettiği Caprice Gold Oteli'ni 5 yıldır tamamlamayarak 8 bin 400 yatırımcıyı mağdur eden Fadıl Akgündüz'ün tutuklanmasından sonra dün de Akgündüz'ün yeğeni Mehmet Fatih Obut, nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fatih Obut'un, Akgündüz'ün mal varlığını devrettiği kasası olduğu ileri sürülürken Obut'un annesi Avniye Obut ile babası İbrahim Obut da soruşturmada şüpheli sıfatıyla yer alıyor.

Fadıl Akgündüz ve yeğeni Fatih Obut'un tutuklanmasını Zaman'a değerlendiren Jetpa Holding kurucu ortağı Sacit Duran, Fadıl Akgündüz ve yeğeni Fatih Obut hakkında verilen tutuklama kararlarının geç kalınmış bir karar olduğunu söyledi.

Geçmiş yıllarda Fatih Obut ve Fadıl Akgündüz hakkında birçok kez savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirten Duran, “Eğer savcılık suç duyurularımıza karşı harekete geçseydi Caprice Gold'da bu kadar mağduriyet yaşanmayacaktı. Fadıl, göz göre göre insanları dolandırdı. Geçmişte yaptığı işler belliydi. Beni bile dolandırarak şirket üzerindeki hisselerime el koydu. Şimdi soruşturmaya mağdur sıfatıyla müdahil olacağım. Akgündüz'den şikâyetçiyim.” ifadelerini kullandı.
Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde