Jatomi Fitness mağdurlarına ilginç teklif

Jatomi Fitness mağdurlarına ilginç teklif

SPOR salonlarını bir gecede kapatan İngiliz Jatomi Fitness’a parasını kaptıran 25 bin üye için Mars Sportif harekete geçti.

Jatomi Fitness mağdurlarına ilginç teklif
16px
24px
26.06.2016 07:18
ABONE OLgoogle
1 yıllık abonelik yaptırmış Jatomi üyelerine 1 ay bedava kullanım hakkı tanıyacaklarını söyleyen Mars Sportif CEO’su Peter Wright, “Ayrıca tüm Jatomi mağdurları için 97 liralık ücretimizi 70 liraya çekeceğiz. Jatomi’nin çıktığı alışveriş merkezleri (AVM) ile de görüşmelerimiz başladı. Biz teklifimizi sunduk cevap bekliyoruz” diye konuştu. 

2 MİLYON ÜYE VAR

Mars Sportif olarak 125 bin üyeye ulaştıklarını anlatan Peter Wright, şu bilgileri verdi: “Türkiye’de 2 milyon kişi spor salonlarını kullanıyor. Toplam spor salonu sayısı ise 1600’ün üzerinde. Bu salonların bazıları yüksek kiralar ödüyor. Bu sektörde kira fiyatları belli bir seviyenin üzerine çıktığı zaman başarılı olmanız mümkün değil. Biz yüksek kiralar ödemiyoruz. Jatomi de çok yüksek kiralar ödüyordu. 25 bin üyesini mağdur eden Jatomi Fitness’a ait 11 salon için Mars Sportif olarak çalışmalar yaptık. Öncelikle mağdur olan üyelerin spor yapmaya devma etmesi için kampanya hazırladık.”

AYLIK ABONELİK

Sektörde Jatomi gibi firmaların uzun süreli üyelikler yaptığına dikkat çeken Peter Wright, şunları söyledi: “Üyelerimizin yüzde 90’ı aylık abonelik sistemini tercih ediyor. Ancak Jatomi’de uzun süreli üyelik sayısı çok fazlaydı. Bu da mağdur sayısını arttırdı. Tüketiciler bu yaşananlardan dolayı artık uzun süreli abonelik istemiyor. Bu sistem çökmeye başladı. Böylece riski de azaltmış oluyor. İstedikleri zaman sistemden kolayca çıkabiliyorlar. Daha önce spor yapmamış ancak 1 yıllık üyelik yapan çoğu kişi 1 yılı tamamlamadan ayrılıyor.” 

YENİ YATIRIM PLANLARI VAR

SEKTÖRÜN 1 milyar Euro’ya yakın cirosu bulunduğuna dikkat çeken Peter Wright, “Sektör olarak 2016’yı da büyüme rakamlarıyla kapatmayı istiyoruz. İstanbul bu alanda öne çıkıyor. Ancak Anadolu’da birçok il sektörün büyümesine katkı yapıyor. Bugün baktığınızda İstanbul’da iyi iş yapan birçok lokasyon var. Biz de bu noktalarda büyümemizi sürdürecek yatırımları planlıyoruz. Sadece Jatomi’nin olduğu yerlere değil bunun dışında da bize katkı yapacak yatırımlara açığız” şeklinde konuştu.

Ceyhun Kuburlu/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde