Japon şirketi, Türkiye'de fabrika açma planlarını erteledi

Japon şirketi, Türkiye'de fabrika açma planlarını erteledi

Japon mürekkep üreticisi Toyo Ink Holding'in, Türkiye'de açacağı mürekkep fabrikasının bu yıl sonunda başlaması planlanan inşaatının Türk Lirası'ndaki değer kaybı nedeniyle ertelendiği açıklandı.

Japon şirketi, Türkiye'de fabrika açma planlarını erteledi
16px
24px
27.08.2018 14:02
ABONE OLgoogle

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, erteleme kararının değer kaybeden Türk lirası ile birlikte Türkiye dışından mal tedariğinin maliyetinin artması nedeniyle alındığı belirtildi.

Fabrikanın bu yıl sonuna doğru başlaması planlanan inşaatı 6 ay ila 1 yıl ertelendi.

Fabrikada yazıcılarda kullanılan mürekkep yapımına yönelik reçine ürünleri üretilmesi planlanıyor.   Türkiye'nin dolar krizi Japonyalı ev kadınlarını nasıl vurdu?

Japon basınına göre, şirket Türkiye'de bir sanayi bölgesinde kuracağı fabrika için 62 bin metrekarelik bir alan satın aldı. Fabrikanın hangi şehirde kurulmasının planlandığı belirtilmedi.

Japon şirket, Ortadoğu ve Doğu Avrupa'ya yayılma hedefi ile 2016'da Türkiye'de bir satış şirketi açmış ve Dyo Matbaa Mürekkepleri'nin çoğunluk hissesini satın almıştı.

Hisse devir sözleşmesini Ocak 2016’da imzalayan Yaşar Holding ve Toyo Ink Group, sözleşme sürecini gerçekleşen imza töreni ile tamamlamıştı. Yaşar Holding iştiraklerinden olan, 1968 yılında Türkiye’nin ilk matbaa mürekkepleri fabrikası olarak kurulan, Türkiye’de gazete ve dergi, ofset, metal ambalaj sistemleri, flekso rotogravür mürekkepleri alanlarının tümünde faaliyet gösteren tek şirket olan Dyo Matbaa Mürekkepleri’nin %75 hissesi, Tokyo - Japonya merkezli Toyo Ink Group’un olmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde