Japon ev kadınlarının Türkiye'de mevduat turu

Japon ev kadınlarının Türkiye'de mevduat turu

Küresel krizde yavaşlayan Japon ev kadınlarının Türkiye aşkı yeniden alevlendi.

Japon ev kadınlarının Türkiye'de mevduat turu
16px
24px
24.12.2012 07:56
ABONE OLgoogle

Küresel krizde yavaşlayan Japon ev kadınlarının Türkiye aşkı yeniden alevlendi. Bankalar Türkiye’de 3-4 milyar dolarlık yatırımı bulunan Japon ev kadınları için ‘mevduat turları’ düzenlemeye başladı.

Türkiye'de  turistlere yönelik düzenlenen deniz, kültür, sanat turlarına bir yenisi daha eklendi: Mevduat turu... Küresel krizle birlikte yavaşlayan Japon ev kadınlarının Türkiye aşkı, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in not yükseltme kararı ile  yeniden alevlendi. Ülkelerinde neredeyse sıfır faizle borçlanabilen Japon ev kadınlarının Türkiye’deki yatırımları 3-4 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bu durumu fırsata çevirmek isteyen Türk bankaları ise Japon ev kadınları için ‘mevduat turları’ düzenlemeye başladı.

Turların amacı, Türkiye’deki faiz, tahvil ve bono getirileri hakkında bilgi vererek, Japon ev kadınlarının tasarruflarını Türkiye’ye çekmek... Japon ev kadınlarına yönelik mevduat turlarını, daha çok özel bankalar düzenliyor. Bir çok banka, Japon ev kadınlarına yönelik özel ekipler kurdu. Ekipler öncelikle, Japonya’ya giderek, burada ev kadınlarına yönelik toplantılar düzenliyor. Türkiye’deki yatırım imkanları hakkında bilgi veriyor.

Mitsubishi’nin kararını etkiledi

Türkiye’de yüksek tutarlı yatırım yapan veya hesap açan Bayan Watanabe’ler için de Türkiye’ye turu hediye ediliyor. Bankacılık sektöründe Japonlar’ın söz konusu turlara ve toplantılara büyük ilgi gösterdiği konuşuluyor. Japon bankacılık devi  Mitsubishi’nin Türkiye’de bankacılık lisansı almasında da Japon ev kadınlarının Türk yatırım araçlarına olan ilgisinin etkili olduğu bildirildi. Japon bankanın, Japon ev kadınlarından gelen yoğun talep üzerine, 300 milyon dolar tutarındaki sermaye şartını yerine getirmeyi kabul ettiği kaydedildi.

Hüseyin Özay/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde