Japon devi, rakibini iflastan kurtardı

Japon devi, rakibini iflastan kurtardı

Japon devi Nissan, rakibi Mitsubishi Motors'un yüzde 34'ünü 2.2 milyar dolara satın aldı.

Japon devi, rakibini iflastan kurtardı
16px
24px
12.05.2016 15:45
ABONE OLgoogle

1991 yılından beri yakıt testlerinde manipülasyon yaptığını itiraf eden Mitsubishi'ye rakibi ortak oluyor.

Japonya'nın en büyük üçünkü otomotiv üreticisi Nissan Mitsubishi Motors'un yüzde 34'ünü 2.2 milyar dolara satın almak için anlaştı. Nissan böylelikle hem rakibini iflas etmekten kurtardı hem de şirketin kontrolünü kazandı.

Skandallarla boğuşan Mitsubishi'nin satın alınmasıyla birlikte Nissan Asya pazarına rahatlıkla girebilecek. Tayland ve Filipinler'de popüler olan Mitsubishi otomobilleri Nissan'a sektörde daha rahat rekabet etme olanağı sağlayacak.Mitsubishi geçen ay Japonya pazarı için ürettiği en az dört arabanın yakıt tüketim değerlerini usulsüz şekilde olduğundan daha düşük gösterdiğini kabul etti. 

Bununla birlikte şirketin piyasa değeri 3 milyar dolar düşerken, pazar payı kaybeden markanın itibarı da darbe aldı.

Yapılan açıklamaya göre iki şirket Mitsubishi'nin "güveni tekrar kazanması" için çaba harcayacak. Mitsubishi Motors, Nissan adına dünkü kapanış fiyatına yüzde 5.3 iskonto anlamına gelen 2.18 milyar dolar değerinde yeni hisse çıkartacak. Nissan böylece Mitsubishi sermayesinde Japon yasalarına göre kontrol hakkı veren üçte bir paya sahip olacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde