Japon devi Türkiye'de 2 Bin kişi alacak

Japon devi Türkiye'de 2 Bin kişi alacak

Toyota Türkiye CEO’su Kato, yıl sonunda başlanacak olan Toyota C-HR modelinin üretimi için 2 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Japon devi Türkiye'de 2 Bin kişi alacak
16px
24px
24.06.2016 05:42
ABONE OLgoogle
Toyota Türkiye Sanayi A.Ş Genel Müdürü ve CEO’su Hiroshi Kato, Sakarya’nın Arifiye İlçesi’ndeki fabrikada düzenlenen iftar yemeğinde gazetecilerle bir araya geldi.

Yemeksonrası yaptığı açıklamada, yeni SUV modeli Toyota C-HR’nın yıl sonu başlayacak üretimi için 2 bin kişinin istihdam edileceğini kaydeden Hiroshi Kato, "Bildiğiniz gibi, halen Corolla ve Verso modellerini üretiyoruz. Bu yılın sonunda yeni üçüncü bir modeli, Toyota C-HR’ı da üretiyor olacağız. C-HR, Türkiye’de üretilen ilk hibrit araç ve ilk crossover model olacak. Diğer yandan, C-HR ile birlikte yoğun bir şekilde işe alım ve eğitim faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Gereken eleman ihtiyacımızın büyük kısmını tamamladık, ama halen daha yeni arkadaşlar işe almamız gerekiyor, bu işe alım faaliyetimiz devam edecek, yeni model üretimi için 2 bin kişiye yakın istihdam gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

Hiroshi Kato, 2017 yılında fabrikada tam kapasiteyle üretim yapmayı planladıklarını belirterek, "Yıllık üretim kapasitemiz 150 bin adetten 280’e yükseldi. 2017 yılında tam kapasiteyle üretim yapmayı planlıyoruz. Bu proje için gerçekleşen 350 milyon Euro’luk ek yatırımla birlikte, toplam yatırım tutarımız 1.7 milyar Euro’ya erişmiş durumdadır" diye konuştu. 

Sakarya’nın Karasu İlçesi’nde inşası devam eden Karasu Limanı’nın kendileri için stratejik anlamda önemli olduğunu belirten Kato, şöyle konuştu:

"Karasu Limanı sadece Toyota için değil, bütün bu bölgedeki Otomobil üreticleri için çok stratejik bir liman. O yüzden özellikle kuzey bölgeleri için Rusya ve Ukrayna gibi yerler için Karasu Limanı’nı kullanmak bizim için çok değerli. Rusya’yla ticaret şu an çok iyi değil. Rusya’yla olan ticaretin arttığı noktada bu limanın stratejisi daha artıyor olacak"
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde