Japon Başbakanı Abe o günü unutmamış

Japon Başbakanı Abe o günü unutmamış

Marmaray'ın açılışında konuşan Japonya Başbakanı Abe'den çok ilginç sözler geldi.

Japon Başbakanı Abe o günü unutmamış
16px
24px
29.10.2013 16:36
ABONE OLgoogle

Marmaray'ın açılış töreninde Japonya Başbakanı Shinzo Abe'den ilginç sözler geldi. İstanbul, olimpiyatlar için Japonya'nın başkenti Tokyo'yla yarışmış, finalde kaybetmişti. O gün Başbakan Erdoğan, Japonya Başbakanı Abe'yi tebrik etmişti. Abe, Marmaray'ın açılışında yaptığı konuşmada o günü hatırlattı...

RÜYA GERÇEK OLDU

'Türkiye Cumhuriyeti’nin 90’ncı yıl dönümünü kutluyorum. Türk halkı tarihini ve geleneklerini özenle korumak suretiyle başarıyla ilerledi.  Asya’nın doğusundan gelen bizler, Asya’nın batısında yer alan sizlerin yaşadığı sorunları çok iyi biliyoruz.

BANA SARILMIŞTI

Ve Cumhuriyet’in 90’ncı yıl dönümü olan mutlu günde rüya gerçek oldu. İçtenlikle tebrik ediyorum. Bu Mayıs ayında Başbakan Sayın Erdoğan ile görüştüğümde Tokyo ile İstanbul olimpiyatlar için yarışıyordu.7 Eylül’de olimpiyatların Tokyo’da düzenlemesi kararı verildiği anda Başbakan Erdoğan herkesten önce geldi,beni kutladı. Sizin gösterdiğiniz dostluk ve cesaret karşısında yürekten etkilendim.

SÖZÜMÜ TUTMUŞ OLDUM

Bu defa Başbakan Erdoğan’ı tanıma sırası bende, bu yılın Mayıs ayında Marmaray’ın ne kadar önemli olduğunu, ne derece büyük bir hayal olduğunu anlattı. Açılış törenine katılmamı istedi. Bugün burada olmaktan onur duyuyorum, Çünkü sayın Başbakan Erdoğan’a sözümü tutmuş oldum.

Abe, Tokyo, İstanbul, Londra arasında bir demiryolu hayalini de gündeme getirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde