Jack Dorsey'e 4,2 milyar dolarlık hediye

Jack Dorsey'e 4,2 milyar dolarlık hediye

19 Kasım 1976’de doğan Dorsey’in 39. yaş gününde gerçekleşen halka arzın ardından Square hisseleri ilk gününde yüzde 45 yükseldi.

Jack Dorsey'e 4,2 milyar dolarlık hediye
16px
24px
20.11.2015 13:19
ABONE OLgoogle
Teknoyo'nun haberine göre, Square ile teknoloji dünyasında bu yılın en büyük halka arzlarından birine imza atan Dorsey, New York Borsası’ndaki gong töreni öncesinde borsa binası önünde “selfie” çekti, doğum günü ilk kutlayan isim ise halka arz töreni için borsadaki törene gelen annesi Marcia Dorsey oldu.

JACK DORSEY'İN NEW YORK BORSASI ÖNÜNDEKİ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASINA ANNESİDE KATILDI

Halka  arz öncesi yapılan son güncellemeyle fiyatı 11-13 dolar aralığından 9 dolara çekilen Square’in hisse fiyatı, New York Borsası’ndaki ilk gününde yüzde 45.2 yükseldi. İlk işlem gününe 9 dolardan başlayan Square hisseleri, gün içinde yüzde 64’lük yükselişle 14.78 doları gördükten sonra günü yüzde 45’lik artışla 13.07 dolardan kapattı. Square’in bu hızlı yükselişinde şirketin halka arzı öncesindeki gün karar verilen düşük halka arz fiyatı stratejisi de etkili oldu.

DEĞERİ BİR GÜNDE 1,3 MİLYAR DOLAR ARTTI

New York Borsası’nda “SQ” koduyla işlem gören Sqaure’in 2014 yılının ekim ayında 6 milyar dolar olarak gösterilen değeri, dün halka arz öncesi yapılan fiyat güncellemesiyle 2.9 milyar dolara kadar inmişti.

Bir günde yüzde 45 yükselen şirketin piyasa değeri de 4.2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Böylece düşük halka arz fiyatı, şirketin değerini 1 günde 1.3 milyar dolar artırmış oldu.

Şirketin halka arz sonuçlarıyla ilgili olarak “Büyük bir başlangıç yaptık” diyen Jack Dorsey, Square’in yüzde 24.4’lük hissesine sahip. Dorsey’in elindeki 71 milyon adetlik Square hisselerinin toplam değeri de dünkü yüzde 45’lik yükselişin ardından 930 milyon dolara çıkmış oldu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde