JTI Türkiye’de 'Conrad' dönemi

JTI Türkiye’de 'Conrad' dönemi

JTI Türkiye Genel Müdürlüğüne Conrad Politt atandı

JTI Türkiye’de 'Conrad' dönemi
16px
24px
11.06.2019 09:46
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin ikinci büyük sigara şirketi Japan Tobacco International’ın (JTI) Türkiye Pazarlama Genel Müdürlüğü’ne Haziran 2019 itibarıyla Conrad Politt atandı.

Türkiye’nin en iyi 100 şirketinden biri olan JTI Türkiye’nin Genel Müdürlüğüne atanan Politt, şirketin Türkiye’deki satış ve pazarlama faaliyetinden sorumlu olacak.

İş hayatına 1992 yılında Almanya’da Reemtsma şirketinde Ürün Müdürü olarak başlayan Politt, 1994-1997 yılları arasında Hamburg 1 TV’de Satış ve Pazarlama Direktörlüğü yaptı. Daha sonra tekrar Reemtsma’da çalışmaya başlayan Politt, 2005 yılına kadar dek faklı pozisyonlarda yöneticilik yaptı.

Conrad Politt, 2006 yılında JTI’a katılarak, şirketin Cenevre’deki merkezinde Marka Portföy Strateji Direktörü olarak çalışmaya başladı.

 

2007-2008 yılları arasında Pazarlama Başkan Yardımcısı olarak görev alan Politt, 2011 yılı sonuna dek Genel Müdür olarak Macaristan Pazarını yönetti. Takip eden beş yıl boyunca JTI Almanya’da şirketin Pazarlama ve Satış Operasyonunu yöneten Conrad Politt, en son olarak Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Macaristan Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

JTI içinde çok önemli pazarlardan biri olan Türkiye pazarının yönetimine getirilen Conrad Politt, yeni görevi ile ilgili “JTI Türkiye kurulduğu günden bu güne değin 1.3 milyar Amerikan doları yatırım yapmış büyük bir şirket. Gerek yarattığı istihdam, gerekse yatırım ve satın aldığı yerli tütün ile ekonomi ve topluma katkıda bulunan bu değerli şirketi yönetecek olmak ve Türkiye’de çalışmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

 

Göttingen Üniversitesi Ekonomi Fakültesi’nden master derecesiyle mezun olan Politt, evli ve iki çocuk babası.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde