JET Fadıl için çember daralıyor

JET Fadıl için çember daralıyor

Avrupa’daki Türkler’den para toplayan Fadıl Akgündüz ’le ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

JET Fadıl için çember daralıyor
16px
24px
15.06.2010 07:47
ABONE OLgoogle

1990’lı yıllarda çeşitli vaadlerle Avrupa’daki Türkler’den para toplayan Fadıl Akgündüz ’le ilgili Türkiye’de devam eden davada önemli bir gelişme yaşandı.

Akgündüz’e kaptırdıkları paraları geri alabilmek için yıllardır hukuk mücadelesi veren gurbetçilerin, çeşitli nedenlerle kabul edilmemişti. Son olarak geçtiğimiz aylarda Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, mağdurlar lehine karar vermiş ve mağduriyetin Türkiye’de giderilebileceğine hükmetmişti. Yargıtay’ın dosyayı iade ettiği yerel mahkemenin görevlendirdiği bilirkişi de Jetpa mağdurları lehine bir rapor hazırladı. Türkiye’deki mallarına el koyulabilir.

VATAN bilirkişi raporunun detaylarına ulaşmayı başardı. Bilirkişi raporunda “Almanya’da toplanan paralar Türkiye’de tahsil edilebilir” ifadesine yer veriliyor. Prof. Dr Ersin Çamoğlu , Prof. Dr Selçuk Öztek ve Yeminli Mali Müşavir Ahmet Serdar Kıyat’tan oluşan bilirkişi kurulu, Jetpa mağduru davacı Ahmet Yaradış’ın Jetpa Holding ve Fadıl Akgündüz’e açtığı sorumluluk davası gereği dosyayı inceledi ve Yargıtay 11. Hukuk Dairesi’nin paralelinde rapor düzenledi. Buna göre Fadıl Akgündüz Jetpa mağdurlarına ödeme yapmayı kabul etmezse Türkiye’deki mallarına el konulabilecek. Şimdi gözler yerel mahkemede. Son olarak Fadıl Akgündüz, İstanbul Bayrampaşa’da kurmayı planladığı devremülk projesini Türkiye ve Almanya’da pazarlıyor.

Yimpaş ve Kombassan’a emsal olabilir

Mağdurların avukatı Acun Papakçı davada önemli bir noktaya gelindiğini belirterek şunları söyledi: “Yargıtay, Fadıl Akgündüz’ün yurt dışında paravan olarak kullandığı şirketleri bir kenara çekerek, doğrudan Akgündüz’ün sorumlu tutulabileceğine karar vermişti. Bu kararı takiben önemli profesörlerden oluşan bilirkişiler de aynı yönünde görüş belirttiler. Bundan sonraki aşama toplanılan paraların aktarıldığı şirketler ve kişilerin tespit edilmesi olacaktır. Bu kararlar sadece Jetpa mağdurları için değil, aynı zamanda Yimpaş, Kombassan gibi yurt dışında kurulan ve iflas ettirilen paravan şirketlere para yatıran mağdurlar açısından da emsal teşkil etmektedir. Akgündüz için çember daralıyor”

Burak Kara/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde