İzzet Özilhan'ı son yolculuğuna kimler uğurladı?

İzzet Özilhan'ı son yolculuğuna kimler uğurladı?

Anadolu Grubu'nun kurucularından İzzet Özilhan toprağa verildi. Cenazeye iş dünyasından ilgi oldukça yoğundu..

İzzet Özilhan'ı son yolculuğuna kimler uğurladı?
16px
24px
24.06.2014 12:41
ABONE OLgoogle
Anadolu Grubu'nun kurucularından işadamı İzzet Özilhan'ın cenazesi İstanbul'da toprağa verildi. 94 yaşında hayata veda eden Özilhan'ın cenaze töreni iş, siyaset dünyasından çok sayıda ismi bir araya getirdi.

İzzet Özilhan için Ataşehir'deki Mimar Sinan Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde taziyeleri oğlu Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, kızı Tülay Özilhan Aksoy, gelini Emine Özilhan ve torunları kabul etti.

Törene, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Yandex Türkiye CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, siyaset dünyasından  İlhan Kesici, Hüsamettin Özkan, Işın Çelebi, iş adamları Ethem Sancak, Ahmet Nazif Zorlu, Anadolu Efes Basketbol takımından bazı oyuncular, şirket çalışanları ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

TAZİYE İÇİN UZUN KUYRUK OLUŞTU

Namazdan çok önce taziye için sıraya girenler uzun kuyruklar oluşturdu, taziye kuyruğu yaklaşık 1.5 saat sürdü. Taziyelerin ardından İzzet Özhilhan için, öğle namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Özilhan'ın tabutu omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu.

BABASI İÇİN SON DUA

Tabut cenaze aracına konulduktan sonra İzzet Özilhan'ın kızı Tülay Özilhan Aksoy gözyaşlarını tutamadı. Ellerini açarak babasına son duasını eden Tülay Özilhan Aksoy daha sonra yanına gelen torununa sarıldı. İzzet Özilhan'ın cenazesi Ümraniye'de Kocatepe mezarlığında bulunan aile kabristanında toprağa verildi.

Cenaze törenine çok sayıda kişi ve kurum adına çelenkler gönderildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Bedrettin Dalan çelenk gönderenler arasında yer aldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde