İzmir kruvaziyer turizminde zirveye çıkacak

İzmir kruvaziyer turizminde zirveye çıkacak

Ekrem Demirtaş, 2009'da kruvaziyer turizmi ile İzmir'e 400 bin turist getirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

İzmir kruvaziyer turizminde zirveye çıkacak
16px
24px
07.12.2008 10:49
ABONE OLgoogle

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2009'da kruvaziyer turizmi ile İzmir'e 400 bin turist getirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, son 5 yılda İzmir'e gelen kruvaziyer yolcusunu 3 bin 200'den 320 bine çıkardıklarını belirtti.

İzmir'e 30 Aralıkta yapılacak yılın 128. seferiyle 320 bin turisti aşacaklarını bildiren Demirtaş, 2003-2008 döneminde İzmir'e 404 sefer ile 928 bin 57 kruvaziyer turisti geldiğini ve bunlara karşılık oda tarafından 2 milyon 229 bin YTL ayakbastı ücreti ödendiğini belirtti.

Demirtaş, kruvaziyer turizmde tanıtımın çok önemli olduğunu bu yüzden, 8-12 Aralıkta İtalya'nın Venedik kentinde düzenlenecek Seatrade Akdeniz Kurvaziyer-Feribot-Super Yat Kongresine, daha sonra da 14-16 Aralıkta Dubai'de yapılacak Seatrade Ortadoğu Denizcilik Sergi ve Konferansına katılacaklarını bildirdi.

Dünyada denizcilikle ilgili çalışmaların hız kazandığını ve her bölgenin kendisini ön plana çıkarmaya çalıştığını anlatan Demirtaş, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Kruvaziyer turizmi de bunun en etkili yollarından birisi. Kentimizi tanıtırken artık, günübirlik seferlerin yanı sıra gece konaklamalı seferler yapılması için de çalışacağız. Hedefimiz 2009 yılında en az 400 bin yolcu. Ama mevcut limanımızın kapasitesi, imkanları bir noktaya kadar. Bu yüzden Üçkuyular'da bilindiği gibi yeni bir kruvaziyer limanı yapımı için çalışmalarımız sürüyor. Akdeniz'in en güzel kruvaziyer limanı olacak bu liman tamamlandığında İzmir kruvaziyer turizminde zirveye çıkacak. Sadece Akdeniz'de değil bütün dünyada en önemli destinasyonlardan birisi haline gelecek.'' 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde