İzmir'de tasfiye edilen şirketler

İzmir'de tasfiye edilen şirketler

Arkas Holding, İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin 25 milyon TL’lik yatırımı tasfiye oluyor

İzmir'de tasfiye edilen şirketler
16px
24px
03.08.2012 15:27
ABONE OLgoogle

İzmirliler daha iyi bilir; Alsancak’ta Tekel’e ait fabrika ve depo binaları vardır. İzmir’in en güzide yerlerinden birinde olan bu yer 25 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 37 bin metrekare alana sahip.

Özelleştirme sonrasında bu binalar Turizm ve Kültür Bakanlığı’na geçmişti. 100 yıllık bir tarihe sahip olan Tekel binaları, 2009 yılında yap işlet devret modeliyle içinde butik otelin de olacağı kültür ve kongre merkezi haline getirmek için projelendirilmişti.

Arkas Holding, İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi projeyi ortaklaşa gerçekleştirecekti. 25 milyon TL’lik yatırım yapılacaktı. Aradan 3 yıl geçti. Bu proje ne aşamada diye araştırırken, ilginç bir durumla karşılaştık. Üç kurum bu projeyi yapmak için 5 milyon TL sermayeyle “İzmir Kültür Sanat ve Kongre Yatırımları” unvanıyla şirket kurmuştu. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, başkan vekilliğini ise Lucien Arkas üstleniyordu...

Ancak proje sürecinde yaşananlar, bu ülkede yatırım yapmanın ne kadar zor ve meşakkatli olduğunu gösterir cinsten. Bu noktada, inşaat alanının birinci derece sit alanı olduğunu hatırlatalım. Proje sahipleri, kültür merkezinin altına kapalı otapark yapmak istemiş.

Sit alanı olduğu için bir türlü izin çıkmamış. Aradan üç yıl geçmesine rağmen projede ilerleme sağlanamamış. Bunun üzerine yatırımcılar projeden vazgeçmiş. Nereden mi öğrendik?

Geçen hafta İzmir Kültür Sanat ve Kongre Yatırımları A.Ş’nin sermayesi 5 milyon TL’den 240 bin TL’ye indirildi de ondan. Kısacası şirketin tasfiye süreci başlamış. Proje ortakları şirketin varlık sebebinin ortadan kalkması nedeniyle sermaye indirimine karar vermişler...

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde