İzmir'de belediyeye ‘elektrik’ yok!

İzmir'de belediyeye ‘elektrik’ yok!

Tarihi elektrik fabrikası arazisine göz diktiler, İzmir Büyükşehir ve Konak belediyelerini ihaleye almayacaklar.

İzmir'de belediyeye ‘elektrik’ yok!
16px
24px
18.02.2019 07:31
ABONE OLgoogle

İzmir Büyükşehir ile Konak belediyelerinin, rantçı anlayışa peşkeş çekilmesinin önüne geçmek için bünyelerine katmak istediği 91 yıllık elektrik fabrikasının özelleştirme şartnamesine “belediyeler ihaleye katılamaz” ibaresinin konulduğu ortaya çıktı. Ayrıca şartnamenin gökdelen yapımına olanak sağlayan ifadeler içerdiği öğrenildi.

Elektrik fabrikasının 11 dönümlük arazisiyle birlikte özelleştirilmesine karşı çıkan yurttaşların kurduğu “Asfalyalar Atmasın” grubu, yeni katılımlarla büyüyor.

Tarihi fabrikanın özelleştirme kararının iptali için Danıştay’da açılan davaya katılmak isteyen 8 yurttaş daha müdahillik dilekçesi verdi. Kampanya, davanın görüleceği 16 Nisan tarihine kadar devam edecek. Bu süreçte, Asfalyalar Atmasın İnisiyatifi’nin edindiği ihale şartnamesinin 7. maddesindeki kamu kurum ve kuruluşlarıyla belediyelerin ihaleye katılamayacağına yönelik ifadeler dikkat çekti. 

‘Bu alan İzmirli’ye bırakılmalı’

İnisiyatif avukatlarından Senih Özay, elektrik fabrikası ve arazisinin iş insanları yerine kamuya tahsis edilmesi gerektiğini söyledi. Söz konusu maddenin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’ni saf dışı bırakmak için kaleme alındığı belirten Özay, “Bu kararın iptali için mahkemeye gidilebilir. Ayrıca bu maddeyi aşmak için belediyelere bağlı şirketler üzerinden ihaleye katılmak mümkün” diye konuştu.

Şartnamedeki “Yeni yapı 150 metreyi aşarsa, havacılık kurumundan izin alınacak” ibaresine de dikkat çeken Özay, “Buradan anlıyoruz ki bu ihaleyle söz konusu araziyi gökdelen yapılmak üzere bir işadamına vermeye niyetliler. Bu alan İzmirliye bırakılmalıdır” dedi.

Uğurcan Ülger/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde