İtiraz etmişti: 1 Milyar Dolar ödeyecek

İtiraz etmişti: 1 Milyar Dolar ödeyecek

2014'te askeri darbe sonrası görevinden alınan Tayland eski başbakanı Yingluck Shinawatra'nın cezası indirildi.

İtiraz etmişti: 1 Milyar Dolar ödeyecek
16px
24px
26.09.2016 04:28
ABONE OLgoogle
Tayland eski başbakanı Yingluck Shinawatra'nın döneminde başarısızlıkla sonuçlanın 'pirinç projesi' sebebiyle 8 milyar dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Shinawatra 2014 Mayıs darbesi öncesinde görevdeydi ve ulusal proje olarak başlattığı pirinç projesi ülkedeki siyasi ve politik sıkıntılardan dolayı başarısız oldu.

Proje ülkedeki pirinç üreticilerinin pirinçlerini piyasanın da üzerinde fiyatla alarak dünyadaki pirinç ihracat fiyatlarını belirlemek üzerineydi. Başarısızlıkla sonuçlanan ve darbe sonrası devam ettirilemeyen proje hem çiftçileri hem de hükümeti zarara uğrattı.

Mahkeme Shinawatra'yı 8 milyar dolarlık tazminat ödemeye mahkum etti. Karara itiraz eden Shinawatra bağımsız bir komisyon kurulmasını ve tazminatın bu komisyon tarafından belirlenmesini talep etmişti.

Tüm delilleri inceleyen komisyon eski başbakan Shinawatra'nın cezasını 8 milyar dolardan 1 milyar dolara indirdi.

Mevcut hükümetten alınan bilgiler göre darbe öncesi görev yapan başbakanlara yeni tazminat cezalarının da geleceği yönünde.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde