İtalyan şef Carluccio gitti, Azeri iş adamı Aliyev geldi

İtalyan şef Carluccio gitti, Azeri iş adamı Aliyev geldi

Büyük hayallerle gelip Türkiye’deki yeme-içme sektöründe tutunamayan önemli markalardan biri Carluccio’s.

İtalyan şef Carluccio gitti, Azeri iş adamı Aliyev geldi
16px
24px
22.01.2018 08:12
ABONE OLgoogle

Aralarında dünyaca ünlü şef Jamie Oliver gibi isimleri yetiştiren Antonia Carluccio tarafından kurulan marka, 2012’de Türkiye’ye ilk şubesini açtığında 10 tane daha faaliyete geçireceğini açıklamıştı. 6 restoran kurdu, 5’ini kapattı. Geriye bir tek Atatürk Havalimanı’ndaki kaldı.

Kanyon AVM’deki son kapanan restoran ve Carluccio’s’un hikayesini sizlere kasım ayında duyurmuştuk. Tıpkı öğrencisi Jamie Oliver’a ait Jamie’s Italian’ın Türkiye’den gidişi gibi, İtalyan şefin de gidişi sektörde ciddi tedirginlik yaratmıştı. İşte o boşluğu şimdilerde Azeriler kapatıyor.  İtalyan Çıplak Şef İstanbul'daki beş restoranını kapattı

Restoranın sahibi Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın kuzeni mi?

Kanyon’da kapanan Carluccio’s’un yerine Azerbaycanlı işadamı Rasim Aliyev geldi… Tamamen doğal ürünlerin menülerde yer alacağı bu yeni restoranın adı ise Clorophilla… Azeri işadamının restoranı hummalı bir çalışma içerisinde. Önümüzdeki birkaç gün içinde de görkemli bir açılışa sahne olacak.

Rasim Aliyev ismine gelince. İTO kayıtlarında adı geçmiyor. Ancak Rasim Aliyev’in Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in kuzeni olduğu iddia ediliyor. Hatta 2005 yılında Kadıköy’de kaçırılan daha sonra da kurtarılan o kişinin de Rasim Aliyev olduğu iddialar arasında.

Görkemli açılış demişken akla Carluccio’s’un Türkiye’deki ilk günü geliyor. Usta şefin 2012’deki havai fişekli açılış partisi günlerce konuşulmuştu. Umarım Azerbaycanlı işadamı Rasim Aliyev’in açacağı Clorophilla’in ömrü Carluccio’s kadar kısa olmaz.  

Kerim Ülker/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde