İtalya 1 Kasım sonrası adres mi?

İtalya 1 Kasım sonrası adres mi?

Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya yerleşmesi yankı buldu. CHP’li Gök: Amaç okumaksa yerleşebilir. MHP’li Öztürk: Türkiye terk edilmeyecek kadar güzel. HDP’li Baluken: 1 Kasım sonrası için mi bilmiyoruz.

İtalya 1 Kasım sonrası adres mi?
16px
24px
07.10.2015 08:09
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya yerleştiği yönündeki haber siyasi partiler tarafından farklı yankı buldu.

‘Gerçek neden buysa’

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya yerleştiğinin anımsatılması üzerine “Siyasilerin çocuklarının bu özel durumlarının siyasi malzeme yapılmasını uygun görmüyorum. Okumak ihtiyacı hissediyorsa elbette yerleşebilir eğer gerçek neden buysa” değerlendirmesini yaptı.

‘Sıkıntısı yoksa...’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk de söz konusu iddiayı medyada gördüğünü belirterek, “Ne diyeyim? Bizim ülkemiz çok rahat yaşanılacak bir ülke. Hiçbir sıkıntısı olmayan insanlar açısından terk edilmeyecek kadar güzel bir ülke” karşılığını verdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu da Türkiye’de çok kaliteli üniversiteler olduğunu belirterek, “Hiç dışarıya gitmeye gerek yok. Çok kaliteli hocalarımız var. Bence Türkiye’deki üniversitelere güvenmeleri lazım” diye konuştu.

Yurtdışı arayışları...

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya yerleşmesini medyadan takip ettiğini belirterek, “13 yıllık AKP hükümeti döneminde çok ciddi suçlar işlendi. Roboski, Zergele ve Cizre’ye kadar yapılan katliam süreçleri, 17-25 Aralık yolsuzluk ve hırsızlıkların boyutu ortada” değerlendirmesini yaptı.

Baluken, AKP ve sarayın sarsıldığı bir dönemde yurtdışına yerleşme arayışlarına girilmesinin şaşırtıcı olmadığını ifade ederek, “1 Kasım itibarıyla bir dönem kapanacak. 1 Kasım sonrası arayışların yöntemi konusunda bilgi sahibi değiliz. Biletlerini mi hazırlıyorlar, dosyalarını mı hazırlıyorlar, bilmiyoruz” dedi.
Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde