İşverene şok: Doğum izni 18 haftaya çıkabilir

İşverene şok: Doğum izni 18 haftaya çıkabilir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çalışan kadınlara verilen doğum izninin 18 haftaya çıkarılabileceğini söyledi.

İşverene şok: Doğum izni 18 haftaya çıkabilir
16px
24px
01.10.2013 09:07
ABONE OLgoogle

Kadın istihdam oranının yüzde 32 seviyesinde olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, doğum izninin 18 haftaya çıkarılması yönünde talep olduğunu söyledi.

Çalışan kadınlara halen 16 haftalık doğum izninin uygulandığını anlatan Çelik, izin süresine ilişkin çeşitli görüşlerin ortaya konulduğunu vurgulayarak, "Şu anda zaten 16 hafta olarak uygulanıyor doğum izinleri, bunun 18 haftaya çıkarılması talep ediliyor. '20 hafta' diyenler, ağırlıklı o görüşten vazgeçtiler, çünkü istihdamda sorun olabiliyor. Bu daha esnek olabilir. 18 hafta dileyen kullanabilir veya karşılıklı anlaşarak o da olabilir, değerlendirilebilir. Öyle bir teklif de geldi bize Çalışma Meclisi'ndeki görüşmelerimizde. Acaba 18 haftayı kesin değil de 16 haftanın üzerindeki süre işverenle ilgili çalışan kadının anlaşması çerçevesinde olabilir mi gibi yaklaşım içerisinde olanlar oldu. Bunların hepsi değerlendirilebilir. Tekrar ediyorum, bu düzenlemedeki amaç; kadın istihdamını düşürmek değil. Kadın iş gücüne katılım son yıllarda büyük artış içerisinde. Kadının iş gücüne katılımı yüzde 32'lerde. Bu artıyor, inşallah istihdam stratejisi çerçevesinde bizim hedefimiz kadın istihdamını yüzde 38’lere çıkarmak. İnşallah onları önümüzdeki dönem içerisinde sıkı bir takiple bu oranları yükseltmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde