İsveçli kadın askerlerin sütyen talebi

İsveçli kadın askerlerin sütyen talebi

İsveç'te kadın askerler, ordudan savaş ve çatışma durumlarına uygun sütyen talebinde bulundu.

İsveçli kadın askerlerin sütyen talebi
16px
24px
22.09.2009 20:19
ABONE OLgoogle

Sendika yetkililerinden Paulina Rehbinder, 500 kadar acemi kadın askerin, spor sütyenlerini kendileri satın almak zorunda kaldığını ve bu çamaşırların çok çabuk koptuğunu, erkek askerlerin ise iç çamaşırlarını ordudan aldığını belirtti.

Kadın askerlerin dışarıdan satın aldığı çamaşırların savaş durumuna ya da yangına dayanıklı olmadığını belirten yetkili, bu çamaşırların pratik bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Ordunun tarafsızlık ve eşitlik örneği sergilemediğini öne süren Rehbinder, aslında İsveç'in bu alanda birçok başka ülkeden daha ileri olduğunu söyledi. Rehbinder, "Bu kadınlara bir mesajdır. Çalışma ortamında gereken güvenli teçhizat verilmelidir. 30 yıla yakın bir süredir orduda kadınlar görev yapmaktadır, ama ordu askerlere iç çamaşırı almak için para verse de kadınlara sütyen temin etmemektedir" diye konuştu.

İsveç'te 1980'den beri kadınlar orduda görev alabiliyor. İsveç ordusunun askerlerinin yüzde 4 ila 5'ini kadınlar oluşturuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde