İstinye'deki merkezin ikizi Ataşehir'e yapılacak

İstinye'deki merkezin ikizi Ataşehir'e yapılacak

İSTANBUL Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Hüseyin Erkan, Ataşehir'de kurulacak İstanbul Finans Merkezi'nde borsanın İstinye'deki binasının ikizini inşa ettireceklerini söyledi

İstinye'deki merkezin ikizi Ataşehir'e yapılacak
16px
24px
26.12.2010 16:32
ABONE OLgoogle

Erkan, "Bizim amacımız mevcut bu binayı alıp da oraya taşımak değil. Orayı gerçek anlamda operasyonların yoğunlaştığı asıl merkez olarak kullanmak isterken, altyapı olarak bugünkü İMKB'nin bir ikizinin yaratılmasını amaçlıyoruz. Şu anda olağanüstü yedek merkezimizin devreye girmesi birkaç saati alabiliyor. Bu büyük bir kayıptır. Halbuki bizim iki tane farklı yerde ama eş zamanlı olarak yürüyen, gün içerisinde sıcak tutabileceğimiz operasyon merkezine ihtiyacımız var" dedi.

Bu iki yapıda sıkıntı yaşandığında, olağanüstü yedek merkezi olarak kullanabilecekleri bir yapıyı Anadolu'da kurmak istediklerini anlatan Erkan, ''İstinye ve Ataşehir'in yanında Anadolu'da üçüncü bir lokasyonda, bu iki yapıya da birşey olduğunda sistemi iki-üç saat içeresinde ayağa kaldırabileceğimiz yapıyı kurmaya çalışıyoruz. Danışmanlarla yaptığımız çalışmalarda çeşitli iller ön plana çıkıyor; özellikle deprem konusunda, altyapı konusunda çok ön plana çıkan iller var'' şeklinde konuştu.

Ataşehir'de arsa arayışlarının sürdüğünü belirten Erkan, TOKİ ile görüştüklerini bildirdi. İstinye'deki borsa binasında ciddi yatırımlar bulunduğunu anlatan Erkan, bu yatırımların boşa gitmemesi gerektiğini, İstinye'deki merkezin bir vitrin olarak kullanılacağını, yatırımcının buraya rahatlıkla erişebilmesini sağlayacaklarını söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde