İstikbal, Brezilya'da fabrika aldı

İstikbal, Brezilya'da fabrika aldı

Kayserili mobilya devi İstikbal, krizde zor duruma düşen ünlü İtalyan markası Natuzzi'nin Brezilya'daki fabrikalarını satın aldı.

İstikbal, Brezilya'da fabrika aldı
16px
24px
15.04.2013 08:16
ABONE OLgoogle

Kayserili mobilya devi İstikbal, krizde zor duruma düşen ünlü İtalyan markası Natuzzi'nin Brezilya'daki fabrikalarını satın aldı. Günde 600 koltuk üreten fabrikalar ABD pazarını hedefliyor
 

 Anadolu kaplanı diye anılırken Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasına adını yazdıran ve yurtdışında hızla büyüyen Boydak Grubu, dünya çapında bir satın almaya imza attı.

Mobilyada fenomen haline gelen İtalyanlar'ın ünlü deri kanepe markası Natuzzi, Brezilya'daki iki fabrikasını Boydak Grubu'nun amiral gemisi İstikbal'e sattı.

2013'te yüzde 10'luk büyüme hedefleyen Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, birkaç ay önce yaptığı açıklamada yurtiçi ve yurtdışında kapasite artırım yatırımlarının devam edeceğini belirtmişti.

Brezilya ile ilgilendiklerini söyleyen Boydak'ın bu açıklamasının ardından Natuzzi'nin ABD pazarına orta sınıf kanepe üreten iki fabrikasının satın alındığı haberleri geldi.

Toplam bin 600 kişinin çalıştığı iki fabrikadan Amerika pazarına yılda 90 milyon dolarlık satış yapılıyordu.

İKİ YIL ÖNCE KAPATTI

Deri kanepenin dünya lideri ve üst gelir grubuna hitap eden Natuzzi, iki yıl önce bu başarılı fabrikalarda İtalya'daki kriz ve Brezilya Reali'nin dolar karşısında değer kazanmasından dolayı zarar ettiğini açıkladı.

Faaliyet raporlarında şirketin yıllık zararının üçte birinin Brezilya'dan kaynaklandığı ifadeleri yer aldı. Takvimler 2010'u gösterdiğinde şirket Brezilya'da tasfiye işlemlerine başlamıştı. 18 ayda her iki fabrika da kapatıldı.

Yasemin Salih/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde