İstifa sonrası CHP'li Onanç ilk kez konuştu: Doğu'da tabela partisi

İstifa sonrası CHP'li Onanç ilk kez konuştu: Doğu'da tabela partisi

CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gülseren Onanç, suskunluğunu bozdu.

İstifa sonrası CHP'li Onanç ilk kez konuştu: Doğu'da tabela partisi
16px
24px
22.04.2013 11:23
ABONE OLgoogle

Milliyet'ten Can Dündar'a konuşan Onanç, 'CHP'de benim gibi düşünenler ağırlıkta. CHP sürece destek vermeli' diye konuştu.

CHP'nin son seçimdeki Diyarbakır oy oranlarına işaret eden Onanç, "Diyarbakır'da CHP yok" dedi ve ekledi:

PARTİDEKİ KAFA KARIŞIKLIĞINI DİYARBAKIR'DA GÖRMEK MÜMKÜN

O arada süreç, CHP'nin katkısı ya da freni olmadan ilerliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi dengeleri kollayacağım, tarafları susturacağım derken, seyirci koltuğunu her gün inşaattan biraz daha uzağa taşıyor.

Partideki kafa karışıklığının en somut yansımasını Diyarbakır'da görmek mümkün...

Örnekleyeyim:

İL BAŞKANI DERSİM DEDİ GÖREVDEN ALINDI

2011 sonunda CHP Diyarbakır İl Başkanı "Dersim'de yaşananlardan dolayı özür diliyorum" dediği için Genel Merkez tarafından görevden alındı. 25 Şubat 2012'deki kongrede İl Başkanlığı'na Medeni Seyrek seçildi. 27 Şubat'ta Kılıçdaroğlu'nu ziyarete gitti. Genel Başkan, kendisine başarılar diledi, destek vaat etti. 29 Şubat'ta (evet tam 2 gün sonra) Genel Merkez tarafından, il başkanlığından alındı.

CHP DİYARBAKIR'DA BİR TABELA PARTİSİ

Geçen hafta kendisiyle Diyarbakır'da görüştüm. "Şu anda Diyarbakır'da CHP sıfıra inmiş bir levha partisidir" dedi. 2011'de CHP'nin Diyarbakır'daki oy oranı yüzde 2 idi. AK Parti'ninki yüzde 32...

İKİ AYRI KANAT BİR ARADA YAŞAYAMAZ

Tek başına Leyla Zana oyların yüzde 10'unu almıştı. Genel Merkez'e rağmen CHP'nin yeni il Başkanı geçen hafta Akil İnsanlar Heyeti'ne "Çözümü destekliyoruz, geleceğimizi riske ederek her şeye hazırız" dedi.

Görünen o ki, çözüm süreci CHP'de safları hepten keskinleştirecek, çelişkileri derinleştirecek. İki kanadın bir arada yaşamasının iyice zorlaştığı, "nihai hesaplaşma" gününün yaklaştığı belli...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde