İstifa krizinde yeni gelişme! Soylu: Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu beni mahcup etmiştir

İstifa krizinde yeni gelişme! Soylu: Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu beni mahcup etmiştir

İstifası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sokağa çıkma yasağıyla ilgili sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine milletimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu beni mahcup etmiştir" dedi.

İstifa krizinde yeni gelişme! Soylu: Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu beni mahcup etmiştir
16px
24px
13.04.2020 11:36
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını kabul etmediği Soylu "Allah hem milletimize hem de bizden umudu olanlara, bizi mahcup etmesin. Aynı kararlılıkla devam etmeliyiz. Allah'a emanet olun" açıklaması yaptı. Bu haberin 'son dakika' olarak servis edilmesinden yarım saat sonra İHA, haberinin kaynağından iptal edildiğini duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını kabul etmediği ve 'görevine devam edeceği' belirtilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter'dan uzun süre istifa metnini kaldırmadı. Soylu ardından aşağıdaki açıklamayı yaparak, istifa mektubunu kaldırdı.

Soylu, "Sokağa çıkma yasağı ile ilgili, sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine Milletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu, beni mahcup etmiştir. Devlet ve milletin emanetinde atılan adımlarda eksikliğimizin bu iki irade tarafından insani bir durum olarak kabul edilip onarma hakkı verilmesi, sorumluluğumuzu arttırmıştır. Allah mahcup etmesin. Milletimizin hizmetinde yola devam inşallah" ifadelerini kullandı.

Sürpriz bir şekilde dün saat 21.00'de istifa ettiğini sosyal medyadan duyuran Soylu'nun Erdoğan ile görüşmek üzere İstanbul'a hareket ettiği belirtildi. Soylu'nun bugün online yapılacak bakanlar kurulu toplantısına katılacağı belirtildi.

CUMHURBAŞKANLII: İSTİFASI KABUL EDİLMEDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da saat 00.00'a doğru, Erdoğan'ın istifayı kabul etmediğini ve Soylu'nun görevine devam edeceğini duyurdu.

Sürpriz süreçle ilgili sıcak gelişmeler sürerken, İHA 'Soylu'dan ilk açıklama' şeklinde bir haber servis etti. Habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını kabul etmediği Soylu "Allah hem milletimize hem de bizden umudu olanlara, bizi mahcup etmesin. Aynı kararlılıkla devam etmeliyiz. Allah'a emanet olun" açıklaması yaptı.

İHA HABERİNİ KALDIRDI

Bu haberin 'son dakika' olarak servis edilmesinden yarım saat sonra İHA, haberinin kaynağından iptal edildiğini duyurdu.

İHA'dan yapılan açıklamada "Bakan Soylu’dan ilk açıklama: 'Aynı kararlılıkla devam etmeliyiz' başlıklı haberimiz kaynağından iptal edilmiştir. Düzeltir abonelerimizden özür dileriz" denildi. 

Soylu'dan henüz resmi bir açıklama gelmemesi ve İHA'nın kaldırılan haberi 'İstifa krizi sürüyor mu?' sorusunu gündeme getirdi. 

"DESTURSUZ AYRILIR İSE BU MUHABBETTİ YİTİRİR"

Öte yandan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam'ın, Soylu'nun istifasının ardından yaptığı paylaşım dikkat çekti.

Twitter'dan paylaşım yapan Çam şu ifadeleri kullandı:  "Sn. Süleyman Soylu’yu tabanımız sevmişti. Ancak başarının nereden geldiğini, imkan ve yetkileri kimin verdiğini, liderimiz Sn. Erdoğan’ın gücünü nasıl paylaştığını asla unutmamalı. Şayet liderinden destursuz ayrılır ise bu muhabbeti yitirir. Kardeşane hatırlatmak istedim."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde